O bucureșteancă a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu și-a sterilizat animelele de companie. Sancțiuni usturătoare pentru deținători

O bucureșteancă a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu și-a sterilizat animelele de companie. Sancțiuni usturătoare pentru deținători
O bucureșteancă a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu și-a sterilizat animelele de companie. Sursa: Facebook. Primăria Municipiului București

Poliția Locală a Municipiului București a aplicat amenzi în valoare de 30.000 lei deținătorilor de animale de companie care nu respectă obligațiile legale privind sterilizarea și microciparea acestora.

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București continuă acțiunile de verificare a modului în care deținătorii de câini de companie respectă prevederile legale cu privire la sterilizarea și microciparea animalelor.

Câte amenzi au fost aplicate de la începutul anului

De la începutul anului, în urma acțiunilor desfășurate, polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au identificat 42 de proprietari de câini care nu si-au sterilizat și microcipat animalele de companie. Sancțiunile aplicate – avertismente scrise și amenzi contravenționale – sunt în valoare de 30.000 de lei.

„Deținătoarea a două femele de rasă comună, care locuiește la curte, în sectorul 6 al Capitalei a fost sancționată contravențional de polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. cu amendă în valoarea de 10.000 de lei pentru că nu și-a sterilizat și microcipat animalele de companie, așa cum prevede legea.

La stabilirea cuantumului acestei sancțiuni, polițiștii locali au ținut cont de faptul că nesterilizarea animalelor a produs deja efecte, iar nemicrociparea acestora putea favoriza abandonul cățeilor pe domeniul public. Întrucât puii de câine nu pot fi separați de mama lor până la vârsta de opt săptămâni, cazul va rămâne în atenția polițiștilor locali”, se arată într-un comunicat emis de Primăria Capitalei.

Ce sancțiuni riscă deținătorii de animale de companie

Conform ultimelor modificări ale Legii 205/2004 privind protecția animalelor, abandonul acestora pe domeniul public se sancționează cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei.

Amintim că, potrivit OUG 155/2001 proprietarii sau deținătorii de câini au obligația sterilizării și identificării acestora prin microcipare sau prin alt mijloc de identificare stabilit de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Nerespectarea acestor obligații constituie contravenție și se sancționează au amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe