O nouă propunere pentru modificarea Codului Penal: Un deputat PSD cere înființarea unei secții speciale care să ancheteze magistrații care încalcă legea

O nouă propunere pentru modificarea Codului Penal: Un deputat PSD cere înființarea unei secții speciale care să ancheteze magistrații care încalcă legea
Foto: legestart.ro

Parlamentarii doresc să modifice Codul Penal printr-un nou proiect în care se propune ca în cadrul Parchetului General să fie înființată o secție specială care să poată ancheta magistrații care încalcă legea.

Propus de către deputatul PSD Marius Manolache, acest proiect de lege mai conține și o modificare în care completul de cinci judecători al instanței supreme să nu poată da pedepse mai grele decât cele date anterior, în prima instanță, anunță ziare.com.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea a declarat că nu este de acord cu acest proiect, dar și că Marius Manolache nu a consultat pe nimeni din cadrul PSD înainte de această  propunere.

“Nu are susținerea mea, a partidului sau a coaliției. Pe mine nu m-a consultat, nici cu grupul nu cred, cu partidul cu atât mai puțin. Cu ministrul nu se impune o discuție. (…) PSD nu a fost consultat, partidul nu a fost consultat. Nu îl susținem și regret că a apărut o asemenea inițiativă”, a declarat președintele interimar PSD, Liviu Dragnea.

În completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție ajung dosarele de corupție ale demnitarilor aflate în ultimă instanță. Tot acest complet a decis o amânare de aproape 2 luni (pentru 23 noiembrie) în apelul din dosarul Referendumului, în care Liviu Dragnea a primit, în primă instanță o condamnare la un an de închisoare cu suspendare.