O societate din Dâmboviţa a importat 18.000 de tone de deşeuri periculoase cu încălcarea normelor legale

O societate din Dâmboviţa a importat 18.000 de tone de deşeuri periculoase cu încălcarea normelor legale
Foto: Pixabay

O societate comercială din Dâmboviţa a importat 18.000 de tone de deşeuri periculoase cu încălcarea normelor legale, susțin polițiștii din Dâmbovița care fac cercetări.

”La data de 3 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu-Comisariatul Judeţean Dâmboviţa, au efectuat verificări cu privire la legalitatea operaţiunilor desfăşurate de o societate comercială cu punct de lucru în Priboiu”, a transmis, lui seară, IPJ Dâmboviţa.

Societatea ar fi importat, în zilele de 27 septembrie şi 3 octombrie, cantitatea de 44.000 de kilograme de deşeuri.

”În această cantitate au fost identificate 18.000 de kilograme de deşeuri cu conţinut de substanţă periculoasă, astfel că importul s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale. Cele 18.000 de kilograme de deşeuri cu conţinut de substanţă periculoasă au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor”, a mai transmis sursa citată.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal şi efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârşirea infracţiunii de „importul de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu”.

Urmăriți B1TV.ro și pe