Oana Roman, reacție dură la afirmațiile lui ÎPS Teodosie: „Un discurs de Epoca Primitivă, mai jos decât Evul Mediu” (GALERIE FOTO)

Foto: Oana Roman / Facebook

Declarațiile Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, despre femeile aflate la menstruație au scos-o din sărite pe Oana Roman, care a ținut să vină cu o replică pe măsură.

Imaginile din Galeria Foto pot fi văzute AICI.

ÎPS Teodosie, despre femeile la menstruație

De Bobotează, Arhiepiscopul Tomisului a spus că femeile în „perioada neputinței“ nu pot lua agheasmă și anafură.

Citește și: Oana Roman, revoltată după ce a primit factura la gaze: „Mi-au schimbat contractul şi au dublat preţul”

„În perioada neputinţei femeii nu poate lua nici agheasmă, nici anafură, nici măcar Agheasmă Mică, darămite Agheasmă Mare. Dar dacă are perioada în timpul sărbătorii Bobotezei, coincide cu cele opt zile, ea nu poate lua agheasmă.

Trebuie să compensăm, Dumnezeu întotdeauna compensează, se ia trei zile după această perioadă, Agheasmă Mare, pentru că în perioada aceasta s-a rugat, poate a venit şi la Biserică, că nu e interzis femeilor care au neputinţa aceasta firească lunară să vină la biserică, să nu meargă spre altar, să nu sărute Sfintele icoane, să nu ia Agheasmă şi anafură. Dar la biserică poţi să vii, că nu este interzis să te rogi“, a spus ÎPS Teodosie.

Oana Roman, replică pentru ÎPS Teodosie

Indignată de cele auzite, Oana Roman a spus că preotul are „un discurs de Epoca Primitivă”.

„Am văzut aberațiile pe care le debitează nu știu ce episcop de pe la Constanța, nu știu ce titlu, funcție are! Acest personaj are un discurs de Epoca Primitivă, mai jos decât Evul Mediu.

Eu acestor oameni le spun niște forme de viață. Pentru că-s niște forme de viață, practic, ei nu sunt oameni. Le mai spun și nevertebrate, pentru că eu cred că cea mai joasă specie sunt nevertebratele“, a transmis Oana Roman.