Imagini de senzație de la Slujba de Bobotează din Constanța. ÎPS Teodosie a mers cu o caleașcă, fiind ținut în brațe de un preot (VIDEO & FOTO)

Foto: colaj de capturi video Pro TV

ÎPS Teodosie a ținut Slujba de Bobotează la Constanța, acolo unde au fost așteptați peste 20.000 de credincioși. Tot el a sfințit și apa ce s-a împărțit astăzi, iar așa cum prevede tradiția a aruncat trei cruci în mare. Totuși, un aspect nu a putut să nu fie remarcat la evenimentele de la Constanța. Mai multe imagini, în galeria foto de AICI!

ÎPS Teodosie s-a deplasat într-o caleașcă și a fost ținut în brațe de un preot, pe tot parcursul drumului, notează Știrile Pro TV.

ÎPS Teodosie, în ipostaze deosebite la Constanța

ÎPS Teodosie s-a deplasat cu o caleașcă la slujba de la malul mării, iar pe tot parcursul traseului el a fost ținut în brate de către un preot. Credincioșii și simpatizanții l-au întâmpinat pe marginea drumului și i-au făcut cu mâna.

Procesiunea s-a desfășurat la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța, iar mai apoi a urmat drumul până în Portul Tomis, acolo unde ÎPS a aruncat cele trei cruci în apă, după care s-au aruncat trei tineri pentru a le aduce la mal, conform tradiției.

Caleașca nu este un element de noutate pentru ÎPS, care așa își realizează deplasările în Portul Tomis, de Bobotează, de câțiva ani. Schimbare  a reprezentat-o preotul care l-a dus în brațe pe Înaltul Prelat, măsură ce ar fi putut fi luată pentru siguranță și pentru evitarea oricăror incidente neplăcute.

Agheasma Mare, transportată în Portul Tomis cu care cu boi

În ziua de Bobotează, preoții din România sfințesc apa, cunoscută drept Agheasma Mare ce ulterior se împarte la enoriași. La Constanța, așa cum deja se obișnuiește de câțiva ani, aceasta a fost transportată cu carele cu boi, până în Portul Tomis.