Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”

Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”

Dana Rogoz a ironizat-o pe Olivia Steer, protagonista unei noi controverse, și a spus că a venit iarăși acea perioadă a anului în care anunță femeile cât de importantă este prevenția.

Cum a ironizat-o Dana Rogoz pe Olivia Steer

„A venit din nou acea perioada speciala a anului cand iar merg la doctor, cand imi fac test Papanicolau si consult al sanilor, cand port roz si cand anunt femeile cat de importanta e preventia. Sunt atat de multe femei in Romania care pierd lupta cu cancerul doar pentru ca ajung prea tarziu la medic. Va rog din suflet, aveti grija de voi si de femeile din viata voastra”, a scris Dana Rogoz pe Facebook.

Mesajul este o aluzie la Olivia Steer, care spunea că nici nu poartă fundiță roz și nici nu face test Papanicolau.

„A venit din nou acea perioadă specială a anului, cînd iar nu îmi fac mamografie, nici test Papanicolau, nici nu port fundițe roz”, scrisese Olivia Steer în online.

Ramona Strugariu: Olivia Steer, o amenințare pentru sănătatea publică

Postarea Oliviei Steer stârnise reacții inclusiv din zona politică. Eurodeputata USR PLUS Ramona Strugariu a spus că o vede pe Olivia Steer ca pe „o amenințare pentru sănătatea publică” și că se va gândi serios dacă există căi prin care s-o oprească.

„În fiecare an mor peste 2000 de femei în România din cauza cancerului de col uterin, iar peste 80% dintre cancerele la sân sunt descoperite foarte târziu, în stadii în care vindecarea nu mai e posibilă, ci doar o prelungire a supraviețuirii. Asta se întâmplă tocmai pentru că nu avem un ecosistem medical bazat pe prevenție, pentru că nu avem suficientă educație pentru sănătate, pentru că mai avem atât de multe de făcut aici, iar vocea fiecărui potențial multiplicator de mesaj din spațiul public ar trebui să ajute acest demers. Suntem pe locul întâi în Europa la mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin – iar pentru asta există vaccin”, a afirmat Ramona Strugariu.

Eurodeputata USR PLUS spune că ea însăși a trecut prin niște spaime legate de un potențial diagnostic și că tocmai investigațiile complete au salvat-o.

„E acea perioadă specială a anului în care mai vreau să îi spun Oliviei că am trecut, la rândul meu, prin nişte spaime legate de un potențial astfel de diagnostic. Iar singurul lucru care m-a ajutat a fost faptul că am fost la medic şi am făcut investigații complete, cu tot cu mamografie şi Papanicolau şi că sunt recunoscătoare pentru că există astfel de posibilități de investigare medicală şi pentru tot progresul ştiinței. Fac astfel de investigații anual. E, în sfârşit, acea perioadă specială a anului în care vreau să mărturisesc că, dacă până astăzi, am mai avut mici strângeri de inimă gândindu-mă să o cataloghez în vreun fel, cu fabulațiile ei alternative cu tot, astăzi aş vrea să îi spun că o consider o imbecilă. Şi un pericol. Şi să le rog pe acele femei care ajung să îi citească pagina să meargă la medic, să îşi facă analize şi controale periodice, să fie responsabile şi să îşi ocrotească viața, în pofida sfaturilor Oliviei. Vă mulțumesc pentru că faceți asta”, a mai scris Ramona Strugariu