Oreste lansează o IPOTEZĂ BOMBĂ: Gușă a primit ultimatum să-l ELIMINE pe Rareș Bogdan de la Realitatea TV. Informația apare la o zi după întâlnirea de taină Cozmin Guşă – Sebastian Ghiţă – Dan Andronic, din Serbia

Oreste lansează o IPOTEZĂ BOMBĂ:  Gușă a primit ultimatum să-l ELIMINE pe Rareș Bogdan de la Realitatea TV. Informația apare la o zi după întâlnirea de taină Cozmin Guşă - Sebastian Ghiţă - Dan Andronic, din Serbia

Jurnalistul Oreste Teodorescu lasează o informație bombă la o zi după apariția imaginilor de la Belgrad de la întâlnirea pe care au avut-o Cosmin Guşă, Sebastian Ghiţă şi Dan Andronic. Într-o postare pe Facebook, Oreste scrie că se pregătește scoaterea de pe post a emisiunii luiRareș Bogdan de la Realitatea TV.

Potrivit acestuia, patronul Realitatea TV, Cozmin Gușă, ar fi primit un ultimatum să-l scoată de pe post pe realizatorul emisiunii ”Jocuri de putere”.

”În anul cu două rânduri de alegeri, borfașii de la guvernare vor liniște la Realitatea
Info. Rareș Bogdan, prioritate ZERO pentru Dragnea! Gușă a primit un nou ultimatum să-l SCOATĂ de pe post!”, a scris Oreste Teodorescu pe Facebook.

Această informație apare în contextul în care vineri a avut loc o întâlnire de taină, în Serbia, între patronii de presă care au rupt Realitatea TV. Asta la mai puţin de o zi după ce Realitatea TV avea emisia suspendată timp de 10 minute.

În Capitala Serbiei s-au văzut Cosmin Guşă, Sebastian Ghiţă şi Dan Andronic, care au confirmat întâlnirea.

”La Belgrad, împreună cu niște prieteni. Înconjurați de civili. Civili everywhere. Am vorbit doar despre media. Amănunte să dea Cozmin. El e purtătorul de cuvânt. Later edit. Burci nu a putut să vină :-)”, a scris Dan Andronic pe contul lui de Facebook.

Coincidență sau nu, preşedintele rus Vladimir Putin se află în această perioadă, tot la Belgrad, într-o vizită oficială.

Legăturile lui Cozmin Gușă cu Rusia

De altfel, nu este un secret că patronul Realitatea Tv, Coszmin Gușă, are legături puternice cu Rusia. El s-a făcut remarcat la începutul anilor 2000 după ce a afirmat „Rusia e a doua mea patrie”, afirmaţie pe care o neagă acum în ciuda numeroaselor surse din presă care o dau drept sigură. (Detalii AICI)

Unul dintre cei mai apropiaţi oameni de Cozmin Guşă este Mircea Popa, filorus declarat, care înainte de 1989 a cerut azil politic în URSS. Popa i-a fost sfătuitor lui Gușă, la începutul anilor 2000, atunci când patronul Realitatea TV intra în politică, devenind secretar general al PSD.

Un alt personaj este care arată apropierea lui Cozmin Guşă de Rusia este Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo şi un prieten recunoscut al preşedintelui rus Vladmir Putin. Vizer a fost până de curând președintele organizației mondiale SportAcord, finanțată de Arkadi Rotenberg, oligarhul care-l asistă pe Vladimir Vladimirovici pe tatami.

„Vizer e prietenul meu, dar are o relație amicală și cu Putin, dar și cu alți președinți de state sau oameni politici. Asta, pentru cei săraci cu duhul sau răuvoitori, ar însemna că eu am aceeași prieteni ca Marius. Pentru cei normali, e ușor de priceput că fiecare e cu prietenii lui”, declara, la un moment dat, Cozmin Gușă despre relația lui cu Marius Vizer.

Alte personaje controversate din jurul lui Cozmin Guşă sunt ultimul şef al Securităţii, generalul Iulian Vlad; primul şef al SRI, Virgil Măgureanu, şi generalul Atanasie Stănculescu, ministrul al Apărării şi participant de frunte al Revoluţiei din decembrie 1989.

De asemenea, despre Guşă se spune că a fost dat afară de Adrian Năstase din PSD exact pentru apropierea prea mare de Rusia. Acum, Cozmin Guşă se află în spatele unui nou partid care poartă chiar numele postului de televiziune pe care îl patronează. Directorul postului de știri Realitatea TV, Edward Pastia, Octavian Hoandră și alte persoane au depus deja actele pentru înscrierea Partidului Realitatea.

Cozmin Guşă este cercetat în dosarul preluării postului Realitatea TV, dar până în prezent acesta nu a fost trimis în judecată. Cornel Nistorescu a scris în septembrie un editorial în Cotidianul în care arată că DNA a ajuns la concluzia că Realitatea TV a fost furată printr-un fals în acte, unii au fost trimiși în judecată, dar principalii beneficiari sunt liberi, protejați de DNA și SRI, iar televiziunea funcționează sub controlul celor care au furat-o.

Sebastian Ghiță, fondatorul România TV, a fugit în 2017 din România la Belgrad, unde a cerut azil politic. În România, acesta are cinci dosare, fiind achitat în două dintre ele: cel în care era anchetat alături de mai mulți șefi de poliție din Prahova și în dosarul în care era acuzat că i-a dat mită fostului primar din Ploiești Iulian Bădescu. Niciuna dintre decizii nu este definitivă.

Dan Andronic, patronul ziarului „Evenimentul Zilei”, a fost urmărit penal de DNA pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009, în care au fost puse sub acuzare Ioana Băsescu și Elena Udrea.

Datoriile Realitatea TV

După mai bine de șapte ani de insolvență, datoriile Realitatea au ajuns la 24 de milioane de euro. Mai mult, la fiecare trei luni, suma pe care o datorează conducerea Realitatea TV către stat se majorează cu 500 de mii de euro.

Acţionarii majoritari ai societăţii Realitatea Media SA sunt Cozmin Guşă şi Măricel Păcuraru. Guşă a declarat că el şi Păcuraru sunt acţionarii majoritari, cu 80%, ai Realitatea Media SA, printr-un offshore din Cipru, precizând că, la momentul respectiv, exista un proces în derulare în respectiva ţară pentru ca justiţia să le recunoască oficial această calitate.

Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea TV, a fost condamnat, în 2014, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare în dosarul privind poliţele de asigurare pentru angajaţii Poştei Române, în care a fost calculat un prejudiciu de aproximativ 18 milioane de lei.

Păcuraru a fost pus în libertate în 2017 de o instanţă din Brăila, după ce a efectuat 815 zile din pedeapsa totală de 1.460 de zile.

Scandalul insolvenței televiziunii Realitatea TV a fost ținut mulți ani sub preș. În 2015, ANAF a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu presupuse ilegalități și nereguli în dosarul de insolvență al Realitatea Media. Reprezentanții Fiscului susțineau atunci că televiziunea „este lăsată să-și continue activitatea, acumuland datorii noi (…)”, iar șansele creditorilor de a-și recupera măcar parțial creanțele „sunt deja compromise”. Cu toate acestea, Inspecția Judiciară a apreciat la acea vreme că „nu au fost constatate indicii” referitoare la abateri disciplinare sau deontologice în cazul judecătoarei Mariana Moncea, care a judecat cazul.

Dosarul insolvenței Realitatea Media a fost deschis în septembrie 2011, fiind repartizat judecătoarei Mariana Moncea, care încă nu a fost în stare să îl soluţioneze. De altfel, tocmai din acest motiv, în primăvară, ea a fost suspendată timp de 6 luni din magistratură. Mai mult, aceasta ar fi vizată și de procurorii DNA pentru că ar fi favorizat conducerea Realitatea.

Realitatea Media se află din 2011 în insolvenţă, perioadă în care nu a plătit către bugetul de stat niciun leu din taxe şi impozite, ba mai mult, a continuat să cumuleze datorii.