Organizație britanică: DNA și serviciile secrete subminează independența justiției din România. Politicienii au capacitatea de a dirija anchetele (VIDEO)

Organizație britanică: DNA și serviciile secrete subminează independența justiției din România. Politicienii au capacitatea de a dirija anchetele (VIDEO)
Foto:Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania

Raport devastator pentru România! DNA şi serviciile secrete subminează independenţa Justiției. Concluziile sunt făcute publice de o organizaţie din Marea Britanie, care a făcut un raport pe tema luptei anticorupţie din România. Britanicii consideră că DNA folosește practici similare celor din perioada comunistă.

MARI REDUCERI LA PARFUMURI – PROFITĂ ACUM

”Politicienii sunt capabili să își exercite influența asupra DNA prin controlul pe care îl au asupra numirilor în funcţii cheie şi prin dirijarea anchetelor în care sunt implicate persoane foarte importante. Există îngrijorări crescânde referitoare la implicarea serviciilor secrete care, alături de DNA, ar submina independenţa justiției, toate aceste aspecte având ca efect slăbirea statului de drept”, se arată în raportul The Henry Jackson Society, citat de B1 TV.

Organizație britanică: DNA și serviciile secrete subminează independența justiției din România. Politicienii au capacitatea de a dirija anchetele

#DIRECT_ONE_pr51m2#

Potrivit unui comunicat de presă al organizației britanice, este subminată independenţa justiţiei în România, iar politicienii români sunt angajaţi în reglări de conturi politice şi grave încălcări ale drepturilor omului care sunt mascate drept eforturi anticorupţie.

SUTE DE PRODUSE LA REDUCERE PE EMAG.RO

Pe de altă parte, guvernul ar refuza să investigheze acuzaţiile referitoare la infiltrarea serviciilor de informaţii în justiţie şi procuratură.

Raportul îndeamnă partenerii internaţionali ai României să ia măsuri, iar Comisia Europeană ar trebui să declanşeze Mecanismul Statului de Drept, care este proiectat pentru a trata ameninţări sistemice asupra statului de drept din cadrul UE.

Ultima oră
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în comeptiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”
21:43 - Ludovic Orban: Sunt pregătit să îmi asum răspunderea guvernării / Dacă va exista posibilitatea de a discuta din nou despre portofolii, eu sunt deschis / Nominalizarea miniștrilor e apanajul formațiunilor (VIDEO)
21:34 - Ludovic Orban, despre posibilitatea ca Cioloș să fie numit premier la schimb cu refacerea coaliției: „Asta e o glumă. Partidul cel mai puternic din coaliție dă premierul”
21:20 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis m-a desemnat de trei ori prim-ministru. M-ar fi desemnat și a patra oară dacă la negocierile din coaliție, USR-PLUS m-ar fi preferat pe mine”
21:18 - Ludovic Orban: Noi nu mai avem posibilitatea statutară și legală să oprim Congresul PNL. Nimeni nu va intra în sală dacă nu are certificat verde (VIDEO)
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”