Paul al României, pe lista persoanelor urmărite, după condamnarea definitivă la închisoare. Unde ar fi nepotul lui Carol al II-lea

Paul al României, pe lista persoanelor urmărite, după condamnarea definitivă la închisoare. Unde ar fi nepotul lui Carol al II-lea

Paul al României, cunoscut și sub numele Paul de Hohenzollern, Paul Lambrino sau Prințul Paul, a fost dat în urmărire generală după ce a fost condamnat în dosarul „Ferma Băneasa”. 3 ani și 4 luni de detenție este pedeapsa lui Paul, care momentan, este de negăsit.

Datele de identificare ale lui Paul au fost publicate pe site-ul Poliției Române: „Al României Paul Philippe este căutat pentru a executa o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență și dare de mită”.

Sentința definitivă a fost pronunțată joi. Astfel, în seara de 17 decembrie 2020, polițiștii au mers la domiciliul lui Paul pentru a-l ridica, însă acasă era dor prințesa Lia. Aceasta nu a oferit informații despre soțul său.

Surse din anchetă au declarat pentru Mediafax că prințul Paul s-ar afla în Portugalia.

Cine este, de fapt, Prințul Paul

Paul nu este recunoscut de Casa Regală a României. Tatăl său a fost Mircea Grigore Carol Lambrino, rezultat din căsătoria lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino. La acea vreme, mariajul dintre cei doi a fost rupt la insistențele Casei Regale, condusă de către Regele Ferdinand și Regina Maria. Era o căsătorie ilegală, care încălca regulamentul Casei Regale, fiind o căsătorie morganatică. Astfel, nici copilulMircea Grigore nu a fost recunoscut.

Celălalt fiu al lui Carol al II-lea, mult mai cunoscut, este Mihai I, rezultat în urma căsătoriei cu Regina-mamă Elena.

Lui Carol Mircea Grigore, calitatea de fiul legitim al lui Carol II-lea i-a fost recunoscută abia în 2012, de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ultima oră
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)
22:02 - Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt