Pelerinaj la Sf. Dimitrie cel Nou, organizat în plină pandemie. Coada de peste un kilometru, formată pe Dealul Mitropoliei din București (VIDEO)

Pelerinaj la Sf. Dimitrie cel Nou, organizat în plină pandemie. Coada de peste un kilometru, formată pe Dealul Mitropoliei din București (VIDEO)
Pelerinaj la Sf. Dimitrie cel Nou, organizat în plină pandemie. Coada de peste un kilometru, formată pe Dealul Mitropoliei din București / Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

În plin val pandemic, mii de români au dat năvală pentru a se închina la moaștele Sfântului Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. O coadă de peste un kilometru s-a format pe Dealul Mitropoliei din Capitală.

Totuși, Mitropolia a organizat evenimentul religios în așa fel încât măsurile sanitare să fie respectate cu strictețe.

Pelerinajul la Sf. Dimitrie cel Nou, organizat la București cu respectarea măsurilor sanitare

În timp ce spitalele sunt pline ochi cu pacienți aflați în stare gravă din cauza îmbolnăvirii cu COVID-19, dealul Mitropoliei a fost împânzit de români care au vrut să ajungă să atingă moaștele Sfântului Dimitrie. În curtea patriarhiei au fost așezate 200 de scaune cu distanță între ele pentru ca enoriașii să poată lua parte la liturghie sără ca sănătatea să le fie pusă în pericol.

Ca aglomerația să fie evitată pelerinajul s-a desfășurat pe parcursul unei săptămâni întregi. Cu toate astea, tot s-a format o coadă kilometrică, însă oamenii nu s-au speriat și nici nu s-au dat bătuți și au așteptat răbdători să le vină rândul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce spun credincioșii care au venit la racla cu moaște despre vaccinarea anti-COVID

Din fericire, mulți dintre cei care au participat la întregul program religios fac partea din categoria celor vaccinați și îi încurajează atât pe cei apropiați, cât și pe ceilalți sceptici să le fie luat exemplul.

Da, m-am vaccinat.a treia doza fac daca e de făcut. Fac si pe toți îi învăț sa facă. Sănătatea daca ai viata de la sine o ai”, a precizat o femeie pentru B1 TV.

Este foarte multă lume. Da sunt vaccinat. Ce să facem, trebuie să ne conformăm, altfel nu ne mișcăm”, a mai precizat un credincios pentru B1 TV.

Totuși, au fost și persoane care au decis să nu se vaccineze anti-COVID, iar când au fost întrebați nu au știut cum să își justifice decizia, explicând doar că vaccinul „nu este normal”.

De ce vaccinare? Nu e norma! Eu sunt contra. Nu, nu!”, a specificat una dintre participantele la procesiune, pentru B1 TV.

Sfântului Dimitrie Basarabov, numit și ocrotitorul Bucureștiului de mai bine de 200 de ani, va fi sărbătorit de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române alături de un întreg sobor de ierarhi și preoți, care împreună vor săvârși Liturghia.

Pelerinajul la racla cu moaștele Sf. Dimitrie cel Nou s-a întins pe o perioadă de 7 zile, începând din 21 octombrie, iar ultima zi în care credincioșii se pot închina fiind cea de 28 octombrie 2021.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană