Pensii mai mici pentru toată lumea! Oamenii sunt ȘOCAȚI și ies în stradă: Pică Guvernul?

Pensii mai mici pentru toată lumea! Oamenii sunt ȘOCAȚI și ies în stradă: Pică Guvernul?
Sursa: Pixabay

Proteste importante ale pensionarilor în numeroase orașe din Spania.

STELA POPESCU SE RĂSCOLEȘTE ÎN MORMÂNT! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU AVEREA SECRETĂ! FIICA VITREGĂ A LUAT DECIZIA…

Aceștia au solicitat recalcularea pensiilor şi au îndemnat la ocuparea drumurilor, după modelul ”vestelor galbene” din Franţa.

BLESTEMUL ILENEI CIUCULETE FACE RAVAGII! VEZI AICI CE S-A ÎNTÂMPLAT LA DOI ANI DE LA MOARTEA MARII CÂNTĂREŢE…

Coordonarea de stat pentru apărarea sistemului public de pensii (COESPE) şi alte colective au îndemnat la manifestaţii într-o sută de municipalităţi, pentru a reclama ”pensii demne”.

MONICA TATOIU A FĂCUT GESTUL EXTREM! DA, E VORBA DESPRE SINUCIDERE! IMAGINI GREI DE PRIVIT ! (FOTO)

Pe Gran Via, principalul bulevard de la Madrid, mii de pensionari au cerut, în decembrie anul trecut, ca pensiile să nu fie mai mici de 1.080 de euro pe lună.

”Azi, mulţi dintre copiii mei emancipaţi primesc un ajutor din partea mea, deşi am o pensie sub 900 de euro”, a spus o fostă şoferiţă de taxi, Mari Carmen Velarde, în vârstă de 73 de ani.

”Fiica mea este plătită cu 500 de euro pentru un serviciu după-amiaza şi plăteşte 450 de euro chirie, aşa că atunci când fac cumpărături cumpăr pentru doi şi locuiesc împreună cu unul dintre fiii mei”, adăugat ea, potrivit news.ro.

”Aş vrea ca spaniolii să fie mai revoluţionari, ca francezii, însă fără agresivitate. Mi-aş pune vesta galbenă, dar fără să sparg vreo vitrină”, a dat asigurări pensionara.

Mulţi dintre aceşti manifestanţi au ținut să le amintească politicienilor că nouă milioane de pensionari spanioli au o mare putere electorală.

Potrivit ministrului spaniol al Muncii, pensia medie a atins în noiembrie 1.106 euro pe lună, o creştere cu 3,4% faţă de anul trecut.

Însă, ”aici sunt peste trei milioane de pensionari care primesc mai puţin de 400 de euro pe lună, iar de aceea noi reclamăm o pensie minimă de 1.080 de euro pe lună”, a afirmat un fost muncitor în construcţii, Angel Luis Parra, în vârstă de 62 de ani, care purta o banderolă a Sindicatului Co-Bas, clamând ”ca în Franţa, lupta este în stradă”.

„Pedro Sanchez (premierul spaniol, n.r.) nu şi-a respectat promisiunea de a abroga reforma dreptului muncii (din 2012), iar drama, în Spania, astăzi, este că oamenii au contracte pe perioadă parţială cu salarii mizerabile”, a mai spus el.

„Chalecos amarillos” (”vestele galbene”) autoproclamate i-au îndemnat pe pensionari să se mobilizeze, prin intermediul unui cont pe Twitter deschis în decembrie.