Percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu, peste 800.000 de lei

Percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu, peste 800.000 de lei

Joi dimineaţă au loc patru percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor cu un prejudiciu de 835.000 de lei.

„La data de 22 aprilie a.c., într-un dosar penal aflat in supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Poliţia Sectorului 5 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare 4 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucuresti şi a judeţului Ilfov. În cauza sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor”, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

În cauză, prejudiciul estimat este de aproximativ 835.000 de lei şi reprezintă impozitul pe profit şi TVA, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 2.500.000 de lei.

Din cercetări s-a conturat presupunerea rezonabilă că în perioada 2013-2015, administratorul unei firme din Capitală a înregistrat fictiv achiziţii de piese auto în valoare de aproximativ 2.500.000 de lei, documentele justificative fiind emise de alte firme cu comportament de tip „fantoma”.

Totodată, persoanele bănuite au supus procesului de spălare a banilor suma de aproximativ 2.500.000 de lei care a fost retrasă în numerar de la ATM sau de la ghişeul băncii.

Astfel că, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 vor fi duse mai multe persoane pentru audieri.

Urmăriți B1TV.ro și pe