Peste 150 de percheziții pentru destructurarea unor rețele de contrabandă protejate de polițiști. Vizat ar fi și șeful Poliției de Frontieră Mehedinți (VIDEO)

Peste 150 de percheziții pentru destructurarea unor rețele de contrabandă protejate de polițiști. Vizat ar fi și șeful Poliției de Frontieră Mehedinți (VIDEO)
Peste 150 de percheziții au loc în vestul României pentru destructurarea unor rețele de contrabandă de țigări protejate de polițiști / Captură Video B1 TV

Operațiune de amploare a DIICOT și DGA împotriva contrabandiștilor de țigări, în vestul României. Peste 150 de percheziții au loc la această oră. Anchetatorii spun că grupările erau protejate de mai mulți polițiști, în schimbul unor sume de bani pe care aceștia le primeau periodic de la interlopi. Printre cei vizați ar fi și șeful Poliției de Frontieră Mehedinți, informează B1 TV în cadrul Știrilor B1, prezentate de Luiza Cergan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Rețele de contrabandă, protejate de polițiști. Anchetatorii fac percheziții

Nu mai puțin de 150 de percheziții au loc la ora transmiterii acestei știri în patru județe, printre care Arad și Timiș. Asta după ce procurorii DIICOT și anchetatorii de la DGA au descoperit ample rețele de contrabandă cu țigări.

Dosarul a fost deschis încă din anul 2019, iar de atunci anchetatorii au făcut mai multe cercetări. Șocant a fost că s-a constatat că intrarea pe teritoriul României a camioanelor cu sute de mii de pachete de țigări de contrabandă s-ar fi făcut cu sprijinul unor polițiști din vestul țării.

Printre aceștia ar fi chiar șeful Poliției de Frontieră Mehedinți, comisarul Sorin Coman, și alți colegi de-ai săi. În schimbul unor sume uriașe de bani, ei ar fi închis ochii la aceste transporturi ilegale de țigări.

Astfel, statul român ar fi fost prejudiciat cu milioane de euro.

După finalizarea perchezițiilor, mai multe persoane, inclusiv polițiști, vor fi duse la audieri pentru a se stabili ce măsuri preventive se vor lua în cazul lor, dar și măsura sechestrului asigurator necesară, dat fiind prejudiciul uriaș.

Urmăriți B1TV.ro și pe