Peste 200 de deținuți de la Penitenciarul Poarta Albă au intrat în greva foamei

Peste 200 de deținuți de la Penitenciarul Poarta Albă au intrat în greva foamei
Foto: telegrafonline.ro

Deținuții de la Peniteniciarul Poarta Albă din județul Constanță protestează față de condițiile foarte proaste în care sunt cazați și abuzurile la care sunt supuși. Peste 200 de pușcăriași au intrat în greva foamei și spun că nu se vor opri până nu vor fi discutate cerințele lor. Aceștia cer o lege a grațiere colective pentru a rezolva problemele din penitenciarele din România.

"Într-adevăr, deținuții au refuzat să mănânce. Vor să-și manifeste în acest fel solidaritatea cu celelalte persoane private de libertate din țară. Deținuții cer ca legea grațierii colective să fie luată în discuție mai rapid. Deținuții de la Poarta Albă sunt nemulțumiți și de condițiile de cazare din celule", a declarat Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, conform telegrafonline.ro.

Mai gravă este situația de la Penitenciarul Iași unde deținuții au protestat incendiind o celulă. (Mai multe detalii AICI).

Avocatul Poporului a anunțat că s-a autosesizat privind protestele din penitenciarele din țară și va cerceta informațiile pentru întocmirea unui raport.