Peste 650 de voluntari ai TNL au donat sânge / „Este un gest pe care îl putem face ușor, dar care contează enorm”

Peste 650 de voluntari ai TNL au donat sânge / „Este un gest pe care îl putem face ușor, dar care contează enorm”

Peste 650 de tineri, membri ai Tineretului Național Liberal, au donat sânge în timpul zilei de sâmbătă, într-o acțiune desfășurată în fiecare reședință de județ și în Bucuresti, îndemnând astfel românii să le urmeze exemplul, mai ales în contextul actual.

Peste 650 de voluntari ai TNL au donat sânge

„Tineretul Național Liberal consideră că este extrem de important să nu oprim donarea voluntară și să înțelegem fiecare dintre noi că nu ne expunem niciunui risc donând, în schimb salvăm poate o viață.

Contribuim în acest fel cu sângele de care este atâta nevoie în spitale, dar și cu exemplul personal care sperăm să fie urmat de cât mai mulți tineri. E atât de simplu să donezi sânge. Este un gest pe care îl putem face ușor, dar care contează enorm. Noi l-am facut astazi, în toată Romania, într-o acțiune de donare în masă a peste 650 de tineri liberali.

Îi încurajez pe toți cei care pot dona sânge să o facă. Spitalele din România au nevoie ca procesul de donare să nu aibă sincope. Colegii mei voluntari care au donat sange în acest demers, în centrele de donare din toată țara, nu s-au expus niciunui risc de îmbolnăvire, asemenea oricărui alt donator voluntar. Îi chem de asemenea să ni se alăture pe cei care au trecut deja prin infecția cu coronavirus și să doneze plasmă, salvând în acest fel vieți în secțiile care tratează cazurile grave de coronavirus“, a declarat Mara Mareș, președinta organizației de tineret a Partidului Național Liberal.