Pistolul-mitralieră și muniția furate de la o unitate militară din Mamaia au fost găsite (surse)

Pistolul-mitralieră și muniția furate de la o unitate militară din Mamaia au fost găsite (surse)
Foto simbol: Pixabay

Pistolul-mitralieră și muniția care au fost furate în martie de la o unitate militară din Mamaia Sat au fost găsite în apropierea unității, spun surse oficiale, potrivit G4Media.ro.

Pe 19 martie, Ministerul Apărării Naționale anunța că un militar de la Centrul 110 Comunicații și Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în timp ce executa serviciul de pază în unitate.

„O persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar. Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe. După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității”, preciza MApN.

Informațiile G4Media.ro arată că polițiștii au instituit filtre în trafic și au verificat zona. Astfel de filtre sunt organizate și pe Autostrada Soarelui. Anchetatorii au stat de vorbă cu militarul jefuit și cu colegii săi, mai spun sursele respective.

Tot pe 19 martie, MApN menționa că Parchetul Militar Constanța și organele de poliție au deschis o anchetă pentru cercetarea evenimentului, iar comandantul Centrului 110 Comunicații și Informatică a numit o comisie administrativă pentru cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului.

„Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare”, mai spunea MApN.

Urmăriți B1TV.ro și pe