Plantație uriașă de canabis în Dâmbovița. Pentru recoltarea ei, fermierii au folosit zilieri

Plantație uriașă de canabis în Dâmbovița. Pentru recoltarea ei, fermierii au folosit zilieri

Captură impresionantă a procurorilor DIICOT. În urma unor percheziții desfășurate în județul Dâmbovița, oamenii legii au găsit o cantitate impresionantă de cannabis care fusese recoltat cu ajutorul unor zilieri.

Potrivit DIICOT, în primăvara anului 2020, doi bărbați din Dâmbovița au înființat, pe raza județului, o plantație de cânepă, pe o suprafață de aproximativ șase hectare, în scopul procesării și extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieței de consum.

În cursul lunii septembrie, plantația a ajuns la maturitate, astfel că s-a trecut la recoltarea acesteia, folosindu-se lucrători zilieri de pe raza localității în care se afla cultura. Plantele rezultate au fost transportate în vederea prelucrării neautorizate în două locuri din județele Ilfov și Prahova.

Joi, procurorii au făcut mai multe razii în urma cărora au găsit cantități importante de cannabis.

„Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Dâmbovița, Ilfov și Prahova, în urma cărora au fost ridicate 250 de kilograme de plante susceptibile a fi cannabis, 335 de sticluțe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de semințe de cânepă, o tonă de masă verde, ce a fost sigilată corespunzător”, au anunțat reprezentanții DIICOT.

Vineri, Tribunalul Dâmbovița a dispus arestarea la domiciliu a unui inculpat, pentru o perioadă de 30 de zile. Celălalt se află sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Tags: