Plenul CSM a solicitat Guvernului amânarea intrării în vigoare a Codului de Procedură Civilă

Plenul CSM a solicitat Guvernului amânarea intrării în vigoare a Codului de Procedură Civilă
Foto: finantistii.ro

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în cadrul ședinței de joi, să solicite Guvernului amânarea datei de intrare în vigoare a Codului de Procedură Civilă, stabilită pentru 1 septembrie.

CSM consideră că mai întâi trebuie asigurat necesarul de resurse umane şi infrastructura cerute de aplicarea prevederilor noului cod.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii solicită Guvernului României care se va întruni azi, 23 august 2012, în şedinţă pentru discutarea rectificării bugetare, reconsiderarea datei intrării în vigoare a Codului de Procedură Civilă care să se situeze după momentul la care va fi asigurat necesarul de resurse umane şi infrastructura cerute de aplicare prevederilor noului cod”, se arată într-un comunicat de presă al CSM, citat de Mediafax.

Consiliul Superior al Magistraturii apreciază ca inoportună intrarea în vigoare la 1 septembrie 2012 a noului Cod de Procedură Civilă, invocând „lipsa unei finanţări corespunzătoare, care să asigure un suport eficient procesului de implementare la nivelul instanţelor din România”.

Totodată, Consiliul Superior al Magistraturii propune rediscutarea, „cu toţi factorii responsabili, în termeni realişti”, a calendarului de implementare, astfel încât demersul să fie „sustenabil din perspectiva necesarului de resurse umane şi infrastructură cerute de aplicarea prevederile noului cod”.

Tags:
Ultima oră
13:14 - Cât de serioase sunt de fapt controalele la vamă privind certificatul COVID. Român, întors din Grecia „Nici măcar nu s-a obosit să vadă că cei din documente corespund măcar ca număr cu cei din mașină”
12:59 - Bilanțul epidemiologic, în creștere: 233 de cazuri noi de infecție cu coronavirus și 6 decese raportate de INSP în 24 de ore. La ATI sunt 60 de pacienți cu COVID-19
12:51 - PSD: Am atacat în instanță măsura restrângerii disproporționate a participării la mitinguri (DOCUMENT)
12:34 - COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cel puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA
12:30 - Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)