Ploile abundente fac ravagii: Transportul în comun, paralizat în București. O femeie, lovită de un copac în zona Piaţa Presei Libere

Ploile abundente fac ravagii: Transportul în comun, paralizat în București. O femeie, lovită de un copac în zona Piaţa Presei Libere

UPDATE 12:21: Un bărbat a fost lovit de un alt copac căzut în Capitală în urma vijeliei. Incidentul s-a produs pe bulevardul 1 Mai.

UPDATE 11:57:  Un microbuz care transporta copii la școală a rămas înzăpezit, marți dimineață, în comuna Vintileasca, județul Vrancea. (Detalii AICI)

UPDATE 10.15: Circulaţia metroului între staţiile Pipera şi Aviatorilor se derulează pe un singur sens, din cauza defectării unui senzor, potrivit unui reprezentant al Metrorex, citat de Agerpres. Problema a apărut la ora 9:10, când un tren s-a blocat pe linia 2″. Problema a fost remediată în aproximativ 30 de minute, însă circulaţia se desfăşoară în continuare cu dificultate. (Detalii AICI)

UPDATE 9.30: O femeie a fost rănită de un copac doborât de vânt, marţi dimineaţă, în zona Piaţa Presei Libere. Ea a fost transportată la spital de un echipaj SMURD.
 

UPDATE 9.00:  Tramvaiele liniilor 1, 8, 11, 25 şi troleibuzele 71, 93 şi 96 din Capitală sunt blocate din cauza unor copaci rupţi de vânt care au căzut pe carosabil.

Cod portocaliu de ploi abundente în 8 judeţe şi în Capitală. Sunt aşteptate precipitaţii de până la 80 de litri pe metru pătrat. De asemenea, cod portocaliu de inundaţii pentru bazine din Constanţa şi Tulcea, judeţe care de-abia scăpaseră de viituri.

În plus, a mai fost instituit un cod galben de ploi până mâine, care vizează nici mai mult nici mai puţin de jumătate de ţară: în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, va ploua pe arii extinse şi se vor cumula cantităţi de apă, ce vor depăşi local 70 de litri pe metru pătrat. Şi în Capitală plouă neîntrerupt de aproape 2 zile.

A plouat toată noaptea în Capitală, iar problemele nu au întârziat să apară. Cele mai multe din cauza acumulărilor de apă.

În ultimele 24 de ore autoritățile au fost solicitate pentru 20 de căderi de arbori, 4 situații de acumulări de apă în locuințe, un proiector desprins și 8 autoturisme avariate.

Pe 4 bulevarde din Capitală se circulă pe un singur sens, iar pe 4 linii RATB au fost înregistrate pene de curent.

Şi, aşa cum era de aşteptat, şi circulaţia a avut de suferit de pe urma ploii care nu încetează de 2 zile.

Furtunile violente fac ravagii şi în ţară. În judeţul Teleorman o gospodărie a fost inundată în Roşiorii de Vede şi mai mulţi copaci au fost doborâţi în Alexandria.

Constanţa are porturile închise din cauza vântului puternic, iar pe raza judeţului autorităţile luptă să elibereze drumurile de copacii frânţi.

navă de croazieră nu a reușit să intre în portul Constanța din cauza vântului puternic.

Echipajele ISU din Constanţa participă la degajarea unui copac căzut în Municipiul Constanţa pe strada Bucureşti colţ cu Ardealului. Alte probleme nu au fost sesizate pe parcursul nopţii.

Pe parcursul nopţii au fost sesizaţi şi anunţaţi prin serviciul de urgenţă 112 copaci căzuţi în localităţile 23 August şi Costineşti. Echipajele aparţinând drumurilor judeţene au intervenit pentru degajarea acestora.

Ploaia abundentă nu este singura care crează probleme. Vântul puternic a afectat deja circulaţia navală. Portul Midia a fost închis, din cauza rafalelor puternice din zona Dobrogei şi a Mării Megre. Potrivit meteorologilor, în sud-estul României, vântul suflă cu viteze de până la 70 km/h, iar în Bărăgan şi Dobrogea, viteza vântului va depăşi chiar şi 80 km/h.

Ploile abundente paralizează traficul în Bucureşti

Embed: