Pompierii se luptă de câteva zile cu un incendiu de pădure în zona Oituz. ISU Bacău: Este o intervenție dificilă din cauza terenului foarte greu accesibil. Există și muniție neexplodată din Primul Război Mondial (VIDEO)

Pompierii se luptă de câteva zile cu un incendiu de pădure în zona Oituz. ISU Bacău: Este o intervenție dificilă din cauza terenului foarte greu accesibil. Există și muniție neexplodată din Primul Război Mondial (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Pompierii se luptă de mai multe zile cu un incendiu de pădure izbucnit în zona Oituz, iar intervenția este una dificilă din cauza terenului foarte greu accesibil, a precizat Andrei Grecu, purtător de cuvânt al ISU Bacău, miercuri, la Știrile B1 TV cu Luiza Cergan. „Înaintarea se face foarte greu, iar peste toate acestea vorbim și de prezența elementelor de muniție rămasă neexplodată din timpul Primului Război Mondial”, a spus oficialul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Andrei Grecu (ISU Bacău), pe B1 TV, despre stingerea incendiului de pădure de la Oituz: Cel mai mare obstacol al nostru este greutatea cu care putem înainta pe acel versant

Referitor la suprafața afectată, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău a menționat: „În prezent, vorbim de o suprafață de aproximativ 18-20 de hectare. Dacă inițial am avut o suprafață mai mică, în cursul serii trecute intensificările de vânt și uscăciunea din zonă au asigurat ca arderea să înainteze. Cu toate eforturile făcute de către colegii mei, suprafața s-a mărit, mă refer aici la suprafața afectată. În această dimineață se efectuează schimbul de efective și mijloace la fața locului. Vorbim și astăzi de peste 50 de pompieri, cu peste 15 mijloace de intervenție, care vor interveni în zonă. În cursul zilei trecute am avut sprijin din partea Forțelor Aeriene cu o aeronavă Spartan, care a efectuat anumite treceri peste focar aruncând containere cu apă. Sperăm ca această misiune să nu mai dureze mult și să reușim să lichidăm incendiul în cel mai scurt timp”.

„Vorbim la momentul actual de patru focare principale, care se află pe versantul respectiv. Sunt localizate aceste patru focare, se lucrează la lichidarea lor. Important este de reținut faptul că incendiul nu pune în pericol localitatea Oituz și nici operatorii economici din zonă care se află situați la marginea localității, sub versant”, a adăugat Andrei Grecu.

Panta, spune el, este foarte abruptă.

„Sperăm să putem continua intervenția în condiții optime, având în vedere faptul că este o intervenție dificilă din cauza terenului foarte, foarte greu accesibil. Vorbim de o pantă cu înclinație foarte mare, de stânci acoperite litieră, de frunzișul căzut peste acestea. Înaintarea se face foarte greu, iar peste toate acestea vorbim și de prezența elementelor de muniție rămasă neexplodată din timpul Primului Război Mondial, Oituzul fiind o localitate pe linia frontului. Avem prezentă și astăzi echipa pirotehnică la fața locului, care desfășoară misiune de cercetare-identificare și înlăturare a eventualelor pericole pe care le descoperă, astfel încât să nu punem în pericol salvatorii”, a mai afirmat Andrei Grecu.

Ultima oră
00:04 - Jens Stoltenberg (NATO), apel la dezescaladare: E un moment critic pentru securitatea euroatlantică / Rusia ar trebui să se abțină de la activități maligne împotriva Aliaților și să își retragă forțele din Ucraina, Georgia și Republica Moldova
23:58 - Cum arată orașul din România în care poți cumpăra blocuri cu 49.000 de euro bucata. 13 imobile de câte 4 etaje, scoase la vânzare (GALERIE FOTO)
23:56 - Rădăuți: Doi elevi, înjunghiați de un coleg după un scandal / Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore
23:43 - Drapelul Ucrainei și cel al NATO, proiectate în Georgia pe o clădire a Rusiei (FOTO)
23:42 - Israelul va începe vaccinarea cu a patra doză Pfizer. Toți cetățenii între 18 și 60 de ani sunt eligibili
23:27 - Gabriel Zetea: Putem să renunțăm temporar la liberalizarea pieței de energie și să revenim la un preț reglementat. Societățile comerciale românești se pregătesc închidă din cauza facturilor (VIDEO)
23:16 - Chef Foa, reacție furibundă la adresa unei concurent. A răbufnit când a văzut ce s-a întâmplat în platou  
23:13 - Un bătrân în vârstă de 91 de ani a murit în timp ce a vrut să evadeze din azil. „Își dorea să fie liber”
23:08 - Reacția ministrului britanic al Apărării, după ce Germania a anunțat că oferă Ucrainei 5.000 de căști militare în loc de arme: Nu judecăm, trimitem noi
22:53 - Octavian Jurma: Vom vedea probabil peste 50.000 de cazuri pe zi până la sfârșitul săptămânii viitoare. La atâtea infectări, e foarte probabil ca bolnavii să blocheze secțiile ATI (VIDEO)