Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București

Prefectul Alexandra Văcaru susține că „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București
Foto: Facebook @ Alexandra Văcaru

Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, susține că va recurge „la toate remediile legale” pentru a asigura un climat de securitate în București, conform comunicatului transmis de Instituția Prefectului în a treia zi de grevă ilegală din STB.

Prefectura Capitalei: Alexandra Văcaru „va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate” în București

„Prefectul Municipiului București, Alexandra Vacaru, în virtutea atribuțiilor legale, asigură locuitorii municipiului București de coordonarea eforturilor autorităților responsabile privind respectarea ordinii publice în Capitală, în contextul blocării transportului public de suprafață. Nerespectarea hotărârilor judecătorești reprezintă o încălcare a legii și o atingere adusă ordinii de drept, executarea dispozițiilor instanțelor de judecată reprezintă o componentă esențială a statului de drept”, se arată în comunicatul transmis sâmbătă de Prefectura Capitalei.

Potrivit sursei citate, prefectul „veghează permanent” la menținerea climatului de pace socială.

„Prefectul, ținând cont de prerogativele legale privind exercitarea rolului constituțional de conducere a serviciilor publice deconcentrate, veghează permanent, împreună cu toate autoritățile implicate, la menținerea climatului de pace socială. Având în vedere discuțiile purtate la nivelul conducerii STB și măsurile punctuale dispuse, în situația în care contextul existent va conduce la premisele afectării ordinii publice la nivelul Capitalei, lipsite de un serviciu esențial pentru desfășurarea în siguranță a vieții cotidiene, prefectul va recurge la toate remediile legale în vederea asigurării climatului de securitate, inclusiv de comunicare permanentă cu toate nivelurile instituționale și sociale”, se mai arată în comunicatul instituției.

Nicușor Dan: Salut decizia vatmanilor și a șoferilor STB care respectă legea și hotărârea instanței și ies la muncă

Primarul general al Capitalei a anunțat, sâmbătă seară, că depourile STB Colentina și Titan funcționează în integralitate, iar liniile de tramvai 41 și 21 au trafic în regim normal.

„Depourile STB Colentina și Titan funcționează în integralitate la această oră. Liniile de tramvai 14 și 21 au acum trafic în regim normal. Salut decizia rezonabilă a vatmanilor și a șoferilor care respectă legea și hotărârea instanței și ies la muncă. Îi încurajez pe toți să reia rapid activitatea și să facă ceea ce e corect”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe