Nicușor Dan: Salut decizia vatmanilor și a șoferilor STB care respectă legea și hotărârea instanței și ies la muncă. Îi încurajez pe toți să reia rapid activitatea și să facă ceea ce e corect

Nicușor Dan: Salut decizia vatmanilor și a șoferilor STB care respectă legea și hotărârea instanței și ies la muncă. Îi încurajez pe toți să reia rapid activitatea și să facă ceea ce e corect
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Depourile STB Colentina și Titan funcționează în integralitate la această oră, iar liniile de tramvai 41 și 21 au acum trafic în regim normal, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, care i-a încurajat pe toți vatmanii și șoferii societății de transport public să reia rapid activitatea.

Nicușor Dan: „Nimeni nu are dreptul să împiedice angajații STB să reia lucrul!”

„Depourile STB Colentina și Titan funcționează în integralitate la această oră. Liniile de tramvai 14 și 21 au acum trafic în regim normal. Salut decizia rezonabilă a vatmanilor și a șoferilor care respectă legea și hotărârea instanței și ies la muncă. Îi încurajez pe toți să reia rapid activitatea și să facă ceea ce e corect”, a scris edilul, sâmbătă seară, pe Facebook.

Nicușor Dan susține că a primit deja reclamații despre „intimidări și agresiuni ale liderilor sindicali la adresa șoferilor și vatmanilor care doresc să muncească”, context în care primarul general al Capitalei a atras atenția că a apus „vremea sindicalismului mafioto-politic în România”.

„Am primit deja la numărul de telefon 0800.800.868 reclamații despre intimidări și agresiuni ale liderilor sindicali la adresa șoferilor și vatmanilor care doresc să muncească. Mulțumesc polițiștilor că reacționează imediat la sesizări și sunt sigur că o vor face în continuare. Nimeni nu are dreptul să împiedice angajații STB să reia lucrul! Vremea sindicalismului mafioto-politic în România a apus. Ce se întâmplă zilele astea este ultima zvâcnire a acestui tip de sindicalism, iar sindicatul condus de consilierul general PSD Petrariu își trăiește ultimele zile”, a adăugat primarul Nicușor Dan.

Cercetarea disciplinară nu va produce efecte pentru angajații STB care ies pe traseu începând de sâmbătă, a decis conducerea societății.

„Consiliul de Administraţie a luat o decizie astăzi, decizie prin care, în conformitate cu Codul Muncii, coroborat cu contractul colectiv de muncă, evidenţiază faptul – şi doreşte, pentru că suntem într-o situaţie de criză – şi asta a fost propunerea mea, fiind într-o situaţie de criză, ne trebuie soluţii pentru criză – bucureştenii vor deblocarea transportului public şi, atunci, ce a asumat CA – faptul că poate dispune ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu începând cu data de astăzi, cercetarea disciplinară în conformitate cu regulamentul intern să nu-şi producă efecte în condiţiile în care nu există fapte de natură penală”, a declarat directorul general al STB, Adrian Criț, citat de Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe