Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, după ce incidența a depășit 12 la mie: Așteptăm de la ISMB propuneri cu privire la trecerea școlilor în online (VIDEO)

Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, după ce incidența a depășit 12 la mie: Așteptăm de la ISMB propuneri cu privire la trecerea școlilor în online (VIDEO)
Foto: captură B1 TV

În Capitală situația se agravează de la o zi la alta. Vineri, DSP București a anunțat o rată de infectare de 12,24, cu mult peste rata de la care se intră, de exemplu, în scenariul roșu.

Specialiștii spun ca numărul celor care se internează cu forme grave este foarte mare. Iar problema în spitale este reprezentată de fapt de lipsa racordării paturilor la oxigen. Prin urmare, medicii fac apel în continuare către cei nevaccinați sa se imunizeze pentru a evita spitalizările si colapsul sistemului medical.

DSP București: incidența de 12,24 la mia de locuitori

Direcția de Sănătate Publică a anunțat că vineri, rata de infectare cu SARS-CoV-2 a sărit de 12 la mia de locuitori. În urmă cu o săptămână, în ziua de vineri, 1 octombrie, în Capitală se înregistra o incidență de 7.68.

Capitala a depășit incidența de 10 la mie în cursul zilei de marți, 5 octombrie. Incidența cumulată la 14 zile crește într-un mod alarmant în București, valorile înregistrate în săptămâna în curs fiind la valori duble față de săptămâna trecută.

Prefectul Capitalei, despre posibile măsuri adoptate în București

Așadar, astăzi DSP București a anunțat o rată de infectare de 12,24 in Capitală. Alexandra Văcaru, actualul prefect al Capitalei a vorbit, pe B1 TV, despre posibilele măsuri ce se impun în acest context.

Având în vedere valoare de 12,24, deocamdată nu se pune în discuție adoptarea de noi restricții, potrivit cadrului normativ actual.

Cu toate acestea, vom aștepta o propunere de analiză de risc de la DSP și vom discuta în cadrul CMBSU. Oricum, așteptăm din partea ISMB, cu privire la intrarea în online a școlilor, pentru astăzi, propuneri și vom  convoca o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență și în cursul acestei zile sau mâine, având în vedere Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă vom convoca ședința extraordinară și raportat la propunerile care se vor face în cadrul Comitetului vom dispune eventual nou măsuri”, a declarat prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, în direct pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”