Prezența lui Klaus Iohannis la ședinta CSM, criticată de o judecătoare: "Reprezintă o evidentă imixtiune, de netolerat, în activitatea justiției"

Prezența lui Klaus Iohannis la ședinta CSM, criticată de o judecătoare: "Reprezintă o evidentă imixtiune, de netolerat, în activitatea justiției"

Președintele Klaus Iohannis a fost prezent miercuri dimineață la ședința CSM în care s-a dezbătut pe tema ordonanței de urgență date de guvern privind moficarea Codului Penal. Această decizie a șefului statului a fost aspru criticată de un membru CSM, judecătoarea Gabriela Baltag, care l-a acuzat de că se implică în activitatea justiției.

"Astăzi, unii spun că nu vor anumite legi, nu doresc anumite proiecte, iar mâine dacă vom continua în același mod vor striga că nu mai doresc instante! Spre ce ne îndreptăm este greu de spus, dar un lucru este sigur: pentru a fi dreaptă justiția trebuie să rămână departe de conflictele pe care mai târziu este chemată să le dezlege! Așa consider că trebuie să fie justiția: fără prejudecăți, fără părtinire!", a afirmat judecătoarea, conform hotnews.ro.

"Nu acesta este rolul nostru! Prezența intempestivă a președintelui țării la ședința de astăzi a Consiliului reprezintă o evidentă imixtiune, de netolerat, în activitatea justiției", a continuat membrul CSM.

La ședința de miercuri, CSM-ul a decis în unanimitate că ordonanță de urgență de modificare a Codului Penal dată marți de guvern reprezintă un conflict de natură constituțională între puterea judecătoarească și cea executivă și vor sesiza Curtea Constituțională pe această speță.

Urmăriți B1TV.ro și pe