PRIMA AMBULANȚĂ care a intervenit pentru FOTBALISTUL Daniel Prodan NU AVEA DOCTOR. Medicul a venit la 22 de minute de la apelul de urgență, cu o altă salvare

PRIMA AMBULANȚĂ care a intervenit pentru FOTBALISTUL Daniel Prodan NU AVEA DOCTOR. Medicul a venit la 22 de minute de la apelul de urgență, cu o altă salvare

Fostul fundaș al "Generației de Aur" Daniel Prodan a încetat, joi, din viață la doar 44 de ani. Acesta a suferit un infarct, dar în ciuda faptului că a fost resuscitat timp de 3 ore, nu s-a reușit salvarea acestuia.

Detalii controversate apar, acum, despre felul în care Ambulanța Bucureșteni a intervenit pe acest caz. Apelul la 112 a fost făcut de soția fostului jucător, miercuri, la ora 19:57. În acel moment nu era liber niciun echipaj nici la SMURD, nici de la Serviciul de Ambulanță. Așa că s-a luat decizia ca spre caz să fie trimisă cea mai apropiată ambulanță care să fie dotată corespunzător. Echipajul a ajuns la 14 minute de la înregistrarea apelului și imediat au început procedurile de resuscitare.

În toată această perioada a fost căutată o altă ambulanță cu medic, conform stirileprotv.ro. Prima s-a eliberat de la Spitalul Floreasca și a ajuns la caz la 8 minute de la sosirea primului echipaj. Cele două echipe medicale l-au resuscitat timp de 3 ore pentru că de 4 ori inima lui Daniel Prodan a repornit, dar de fiecare s-a oprit imediat.

Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti- Ilfov, a recunoscut aceste detalii despre intervenția medicilor de la urgență, dar a afirmat că prima mașina care a ajuns avea tot echipamentul necesar pentru manevrele de resuscitare.

"Au ajuns în timp destul de scurt. Au început manevrele de resuscitare și le-au continuat aproape 3 ore în speranța că vor reuși să pornească și să susțină activitatea cardiacă pentru a-l putea transporta la spital din păcate de fiecare dată când au reușit să pornească cordul, activitatea cardiacă nu s-a putut menține mai mult de maxim 20 de secunde" a afirmat Alis Grasu.

Daniel Prodan va fi înmormântat sâmbătă, la ora 13.00, în Pipera, la Cimitirul Sfântul Nicolae. (Detalii AICI)