Prima colecţie de artă pe cartelele de metrou. De când vor fi la chioșcuri noile cartele Metrorex

Prima colecţie de artă pe cartelele de metrou. De când vor fi la chioșcuri noile cartele Metrorex
Sursa foto: Captura foto/ ArtSafari

Metrorex şi Art Safari vor lansa, pe 13 septembrie, proiectul cultural ”Cartele de colecţie”, prima colecţie de artă pe cartele de metrou.

64 de noi cartele, având imprimate opere de artă, vor fi disponibile în 5 stații Metrorex de luni: Piața Unirii 1, Piața Victoriei 1, Universitate, Eroilor 2 și Tudor Vladimirescu.

„Cartelele de colecție” au în portofoliu o serie de reproduceri de artă în miniatură. Ele sunt împărțite în șase capitole distincte și o serie specială, denumită București, potrivit Metrorex.

Colecțiile separate sunt Samuel Mützner, Constantin Piliuță, Pictorițe din România, Capodopere și Petrașcu. Ele pot fi văzute pe site-ul ArtSafari.

Campania vizează exclusiv cartelele de două călătorii, tirajul seriilor fiind diferit şi limitat. În plus, fiecare serie de 10 cartele colecţionată poate aduce călătorilor o vizită gratuită la evenimentul cultural al toamnei expoziţia Art Safari.

“Prin demararea acestor proiecte culturale dorim să promovăm arta în spaţiile subterane, în trenurile de metrou, dar şi pe cartelele de acces. Astfel, pasagerii noştri vor avea parte de călătorii inedite, care să îi ajute să se detaşeze, chiar şi pentru câteva clipe, de preocupările lor cotidiene. În plus, călătorind cu metroul, contribuim la protejarea mediului înconjurător prin reducerea poluării”, a transmis într-un comunicat directorul general Ştefan Paraschiv.