Primăria Capitalei începe primul tratament de combatere a ţânţarilor. Primele zone vizate sunt parcurile

Primăria Capitalei începe primul tratament de combatere a ţânţarilor. Primele zone vizate sunt parcurile
Foto simbol: Primăria Municipiului Bucureşti / Facebook

Primăria Capitalei, cu ajutorul companiei Municipală Eco Igienizare începe, joi, efectuarea primului tratament împotriva ţânţarilor, conform Agerpres.

Programul Unitar de Acţiune aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti  are în vedere 14 astfel de tratamente, pentru anul 2022.

Primăria Capitalei începe primul tratament de combatere a ţânţarilor

Tratamentele se vor efectua zilnic, în intervalul orar 22,00 – 5,00, pe întreg teritoriul Bucureştiului și în funcţie de condiţiile meteorologice. Primele locuri în care se vor face astfel de tratamentele vor fi parcurile.

Angajaţii Companiei Municipale Eco Igienizare vor utiliza utilajele de mare capacitate, dar  în locurile cu acces îngrădit şi vegetaţie deasă vor interveni  cu autoutilitare dotate cu atomizoare portabile şi termonebulizatoare.

Ce spații sunt vizate pentru tratamente

Intervenţiile  includ tratamente zilnice în spaţiile deschise care se află pe domeniul public şi privat al Bucureștiului.

De exemplu, sunt vizate spaţii verzi de pe aliniamentele stradale,  parcurile, spaţii verzi aferente blocurilor, locuri de agrement, terenuri de sport, cimitire, terenuri ale instituţiilor publice locale.

Pe lista locurilor pentru intervenție sunt incluse și zone, precum depouri, parcări publice, terenul aferent imobilelor cu spaţii destinate locuinţelor colective – asociaţii de proprietari/locatari, cămine studenţeşti, cămine de elevi, locuinţe sociale, parcări de reşedinţe, pieţe şi târguri agroalimentare.

Ministerul Sănătății a avizat produsul biocid folosit pentru combaterea ţânţarilor, Solfac Trio EC 140, şi nu va afecta sănătatea oamenilor sau a animalelor în concentraţia folosită.

În  cazul în care există contact direct, poate crea iritaţii ale căilor respiratorii, iar din acest considerent, pentru a fi evitate astfel de incidente, tratamentele vor fi realizate pe timp de noapte.

 În cazul în care apar, sau sunt sesizate unele focare de infestare în Capitala,  cetăţenii pot face sesizări şi reclamaţii. Astfel că, pentru astfel de cazuri, compania Municipală Eco Igienizare a pus la dispoziţie numărul de dispecerat non-stop 0752.041.898 şi emailul [email protected]

Anul trecut, aceste tratamente au început în luna iunie 2021. Nicușor Dan a spus atunci: „Au început operațiunile de dezinsecție și deratizare în Capitală. Tratamentele împotriva țânțarilor și căpușelor au loc în tot Bucureștiul, începând de la periferie spre centru.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)