Primarul din Ștefăneștii de Jos, Ștefan Ionel Robert, reținut în dosarul minorei violate de mai multe persoane

Primarul din Ștefăneștii de Jos, Ștefan Ionel Robert, reținut în dosarul minorei violate de mai multe persoane
foto: Pixabay

Primarul comunei ilfovene Ștefăneștii de Jos, Ștefan Ionel Robert, și alte două persoane au fost reținute de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, în urma probatoriului administrat în dosarul minorei violate, care la data faptelor ar fi avut 12 ani, iar între timp a născut un copil.

Primarul din Ștefăneștii de Jos, Ștefan Ionel Robert, a fost reținut în dosarul minorei violate de mai multe persoane

Urmărirea penală este supravegheată de procurorul de caz din Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de act sexual cu un minor, viol, șantaj și influențarea declarațiilor, iar cazul se află în anchetă de trei ani de zile.

Suspecții din localitățile Ștefăneștii de Jos și Dascălu sunt acuzați că ar fi violat o minoră în vârstă de 12 ani, în perioada 2017-2019, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

Publicația notează că, potrivit unor informații, fetița i-ar fi fost trimisă primarului în timpul unei petreceri. Ancheta ar fi dus la constatarea ca, în 2018, minora a născut un copil la maternitatea Polizu din Capitală.

Cercetările ar fi început încă din noiembrie 2018, pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor, dar în februarie 2021 s-ar fi înregistrat și un denunț, astfel că dosarele au fost comasate. Sursele publicației susțin că, în urma investigațiilor, au fost identificați autorii și a fost dispusă și schimbarea încadrării juridice a faptelor cercetate în viol, fiind totodată extinsă urmărirea penală și pentru infracțiuni de șantaj și influențarea declarațiilor.

Magistrații Judecătoriei Buftea au emis, în 9 iunie, cinci mandate de percheziție domiciliară, vizând atât locuințele suspecților, cât și sediul Primăriei Ștefăneștii de Jos, dat fiindcă unul dintre suspecți este primarul localității.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, personale cercetate beneficiază de prezumția nevinovăție.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”