Primarul Sectorului 1: Patriarhia a cerut primăriilor de sector să dea câte 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului (VIDEO)

Primarul Sectorului 1: Patriarhia a cerut primăriilor de sector să dea câte 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului (VIDEO)

Patriarhia a cerut primăriilor de sector câte 10 milioane de lei pentru Catedrala Neamului! Sunt dezvăluirile făcute de primarul sectorului 1 Dan Tudorache. În urma solicitării, consilierii PSD de la Sectorul 1 au hotărât să înainteze această propunere printr-un proiect, în şedinţa de Consiliu Local, informează B1TV.

"Toţi primarii au spus că au primit această solicitare, era normal ca PSD să o treacă pe ordinea de zi. Nu a trecut, asta este. Este normal ca fiecare administraţie să dea câte un pic şi pentru spitale, şi pentru cultură, şi pentru… mă refer la chestii naţionale, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, după ce a anunţat că Patriarhul Daniel au cerut, oficial, fiecărei primării de Sector din Capitală suma de 10 milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului.

Explicațiile edilului au venit la o zi după ce propunerea de a aloca această sumă de bani pentru proiectul Catedralei a fost respins de Consiliul Local al Sectorului 1.

Întrebat dacă a existat o consultare a cetăţenilor privind alocarea banilor pentru catedrală, primarul a subliniat că locuitorii sectorului 1 i-au ales pe consilieri și în consecință aceștia îi reprezintă.

"Aceasta este o solicitare a unui grup din cadrul Consiliului. E o cerere din partea Patriarhiei. Eu vin în faţa Consiliului şi Consiliul şi consilierii sunt reprezentanţi ai cetăţenilor Sectorului 1. Înseamnă că, dacă această cerere nu a trecut, locuitorii nu au dorit această atribuire de fonduri." a declarat primarul de la sectorul 1.

Despre propunerea USB de a se acorda acum două milioane de lei pentru Catedrală şi apoi să se organizeze o consultare a cetăţenilor, Dan Tudorache a precizat că este mai întâi nevoie de o consultare.

Potrivit edilului, deşi proiectul PSD a fost respins în şedinţa de joi a Consiliului Local, orice alt grup politic poate veni cu o altă propunere, în celelalte şedinţe.

Consilierul USB la Sectorul 1 Clotilde Armand a declarat în urmă cu două zile că USB s-a abţinut la votul privind alocarea unei sume de 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, însă a dorit alocarea a două milioane de lei şi consultarea cetăţenilor privind oportunitatea cheltuirii restului de bani pentru spitale.

Primarul Sectorului 1: Patriarhia a cerut primăriilor de sector să dea câte 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

#DIRECT_ONE_nygx0v#

Ultima oră
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
19:17 - Eduard Novak, primul ministru care va participa la Olimpiadă, în calitate de sportiv. Când se vor desfășura Jocurile Paralimpice