Procesiune de Ziua Ortodoxiei în Bucureşti: Icoana Maicii Domnnului- Iordăniţa a fost adusă special pentru evenimentul religios (VIDEO)

Procesiune de Ziua Ortodoxiei în Bucureşti: Icoana Maicii Domnnului- Iordăniţa a fost adusă special pentru evenimentul religios (VIDEO)

Procesiune de Ziua Ortodoxiei în Bucureşti! Sute de preoţi şi credincioşi au participat la cea de-a zecea ediţie a manifestării religioase "Icoana – fereastră spre Dumnezeu". Pentru eveniment a fost adusă de la Ierusalim Icoana Maicii Domnnului- Iordăniţa, la care românii se vor putea ruga până luni.

În fruntea procesiunii au stat 100 de preoţi, din 44 de parohii şi mânăstiri. Li s-au alăturat sute de credincioşi, veniţi cu icoane şi lumânări aprinse.

Iar echipaje din cadrul Poliţiei Locale, în uniforme de gală, au purtat torţe în mâini.

Procesiune de Ziua Ortodoxiei în Bucureşti: Icoana Maicii Domnnului- Iordăniţa a fost adusă special pentru evenimentul religios

#DIRECT_ONE_ht2csi#

Convoiul s-a oprit în faţa parcului Grădina Icoanei, unde preoţii au ţinut o slujbă.

Pentru acest eveniment a fost adusă, în premieră, de la Ierusalim, Icoana Maicii Domnului, zisă şi "Iordănița". Obiectul sfânt a fost recuperat dintre ruinele schitului românesc de la Iordan fost distrus în războiul declanşat în zonă între anii 1967 şi 1970 şi dus la Reprezentanţa Patriarhiei Române din Ierusalim.

Ziua de sâmbătă marchează şi momentul în care icoanele au fost readuse la loc de cinste in biserică, in fata împărătesei Bizantului.