Prognoza meteo. Elena Mateescu (ANM), detalii despre evoluția temperaturilor în următoare perioadă (VIDEO)

Prognoza meteo. Elena Mateescu (ANM), detalii despre evoluția temperaturilor în următoare perioadă (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Până la sfârșitul lunii februarie, temperaturile vor caracteriza în continuare o vreme mai caldă, a declarat directoarea generală a ANM, Elena Mateescu, miercuri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac.

Elena Mateescu (ANM), pe B1 TV, despre prognoza meteo

„Fenomenele meteorologice extreme, care au afectat zona țării noastre din punctul de vedere al cantităților de precipitații, în partea de vest, în nord a țării, sunt în ameliorare, pentru că atât aria precipitațiilor, cât și din punct de vedere cantitativ, în următoarele zile, vor mai fi ploi de interes, însă nu la cotele pe care le-am înregistrat în ultimele 24 de ore”, a spus Elena Mateescu.

„Rămâne de interes, însă, atenționarea meteorologică de Cod galben, până în această seară, la ora 20. Ea vizează în mod deosebit zona estică a țării și, mai precis, zona Moldovei și nord-estul Munteniei, acolo unde intensificările vântului la rafală pot depăși în continuare 55-65 de km/h, dar la cote mai reduse, 45-55 de km/h, vor fi prezente și în restul Munteniei, Dobrogea și local în Oltenia”, a adăugat directoarea generală a ANM.

„O scădere a valorilor de temperaturi”

„Din punct de vedere termic, într-adevăr, consemnăm o scădere a valorilor de temperaturi, comparativ cu ceea ce am înregistrat la începutul lunii februarie, de la valori de 20-22 de grade, iată, acum doar 3-13 grade, dar și acestea caracterizează mai ales în jumătatea sudică a țării valori ușor peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar”, a continuat Elena Mateescu.

„De altfel, la această oră, în sudul țării, mai ales în sud-vest, consemnăm 13 grade Celsius. Este posibilă și în Capitală, astăzi, o maximă de 11 grade, în timp ce, de pildă, în nordul Moldovei, acolo unde intensificările de vânt sunt susținute și, de asemenea, sunt prezente și precipitațiile, valori de temperaturi nu depășesc 3-5 grade Celsius”, a afirmat ea.

„Ceea ce este, însă, de interes, temperaturile minime pe parcursul următoarelor nopți, pentru că acestea, mai ales în zonele depresionare și centrale, vor fi negative. În depresiuni este posibil să consemnăm în continuare valori spre -9, -10 grade, în timp ce în restul zonelor joase de relief este posibil să avem valori pozitive”, a mai spus Elena Mateescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`