Protipendadă austriacă suspectată de contravenție în scopuri caritabile

Protipendadă austriacă suspectată de contravenție în scopuri caritabile
Foto: Pixabay

Ce să vezi…, se întâmplă și la case mai mari. Protipendada politică înaltă a Vienei are brusc un nou statut. Cel de „suspect“! Președintele federal, cancelarul republicii Austria, vicecancelarul, o serie de miniștri federali, alte personalități „ce urmează a fi identificate“ au participat în plin lockdown, cu restricții legale aspre pentru vaccinați și nevaccinați, care îngrădesc libertatea de deplasare în afara locuinței, la un așa-zis teledon în studioul televiziunii austriece de stat ORF.

Muzica a răsunat live, cei prezenți, printre care și copii, au cântat „cu voce tare“, au dansat, au bătut din palme, bașca au fost serviți elegant cu băuturi. Cei prezenți nu au purtat măști de protecție și nu au respectat distanța interpersonală de siguranță, recomandată legal sub semnătura…, culmea tocmai a unora dintre cei prezenți.

Muritorii de rând, care au putut urmări sindrofia doar la televizor, unde au fost invitați repetat, e adevărat cu șarm și voie bună, să-și deschidă punga pentru cei nevoiași în postul Crăciunului, au rămas cam frustrați. Cu toate acestea s-au găsit donatori generoși, care au făcut posibilă, cu ocazia acestui eveniment public, strângerea – pentru scopuri caritative – a mai bine de 3 milioane de euro.

Unui avocat austriac, culmea și membru al partidului popular, de guvernământ, bolnav de Covid19, aflat în carantină, paranghelia – cu iz de normalitate – nu i-a plăcut. S-a gândit să le dea o lecție politicienilor, celor ce ar fi trebuit să fie un model pentru toți în vremuri grele de pandemie. Contravenția despre care avocatul a sesizat autoritatea competentă, în cazul în care i se va da curs, i-ar putea costa pe participanți o amendă de până la 1450 de euro de persoană.

Petentul argumentează că evenimentul caritabil ar fi putut fi amânat și a urmărit doar scopuri de reprezentativitate. Presa vieneză, preluată de media internațională, presupune că politicienii prezenți ar putea scăpa de amendă cu argumentul simplu conform căruia apariția lor publică ar fi fost parte a… fișei postului, adică doar un soi de business as usual de Sărbători.

Sursa: kurier.at

Tags: