Provocări pentru turiștii români care merg la mare în Bulgaria sau Grecia: „Recomand să nu mai postați pe forumurile publice”

Provocări pentru turiștii români care merg la mare în Bulgaria sau Grecia: „Recomand să nu mai postați pe forumurile publice”
Foto: Pixabay

Majoritatea turiștilor români au ales drept destinații pentru concediu litoralul bulgăresc sau grecesc. Mulți dintre ei au regretat că nu au anticipat că hoții ar putea să le vâneze bunurile aflata în mașină sau chiar mașina cu totul, scrie Antena 3.

Capcanele în care cad turiștii pe litoral

Astfel de cazuri au fost distribuite pe grupul de Facebook „Forum Grecia”. În urma publicării acestora, un internaut a postat câteva sfaturi utile pentru turiștii care abia urmează să meargă în vacanță.

„Deoarece s-au înmulțit foarte mult furturile de autovehicule, atât în Bulgaria cât și Grecia, oriunde stați/mergeți, recomand să ascundeți în masină un gps-tracker cu cartelă sim internet, în țară costul lunar este de aprox. 5 Euro, iar în roaming poate fi de maxim 10Euro / lună.

Puteți ascunde chiar și un telefon android/iOS mai vechi, iar setările sunt relativ simple și se găsesc foarte multe tutoriale pe Youtube. În același timp există și multe metode de a preveni un furt, dar în cazul în care hoții chiar reușesc să fugă cu masina dumneavoastră, poți pune diferite alerte în cazul în care mașina s-a mișcat sau vedea in timp real unde este sau direcția in care se duc hoții”, a scris Mihail H.

Este o greșeală să postezi detalii despre vacanță

Potrivit internautului, nu este corect să postezi grupurile publice detalii legate de ora, locul de plecare și destinație, pentru că este o sursă de informare pentru hoți.

„La fel, când cereți detalii și informații despre un anumit loc/drum, recomand să nu mai postați pe forumurile publice data, ora, locul de plecare, itinerariul și destinatia voastră, și cu atât mai puțin mijlocul de transport… și da, sunt rețele de infractori și hoti care urmăresc aceste forumuri în funcție de zona unde operează”, a mai spus Mihail.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:31 - Unde merg cele 31,5 miliarde euro primite recent de România de la UE
22:28 - Dani Oțil, ultimatum pentru Gabriela Prisăcariu. Motivul pentru care prezentatorul TV ar fi dispus să divorțeze: „Nu vreau să pun presiune pe tine”
22:03 - Trăian Băsescu, lăsat fără microfon în Parlamentul European în timp ce enumera lideri europeni care „s-au pus în slujba lui Vladimir Putin” (VIDEO)
21:58 - Un avion NATO specializat în misiuni de spionaj, strategice și tactice survolează în cerc teritoriul României
21:55 - Alina Petre nu și-a pierdut speranța în dragoste. Fosta noră a lui Virgil Măgureanu vrea să se căsătorească din nou: „Voi face pasul când va veni momentul”
21:34 - Rareș Bogdan, despre aderarea la Schengen: Mi s-a spus că în cazul Finlandei lucrurile sunt complet schimbate / Nu cred că premierul Olandei mai are vreun motiv să se opună. Ar fi o jignire pentru poporul român (VIDEO)
21:14 - Revolta lui Aurel Pădureanu după moartea actorului Alexandru Arșinel: „Omul acesta trebuia să fie îngropat cu onoruri militare. Să le fie rușine!”
20:58 - Thriller real la Cernăuți: un pedofil a ucis o polițistă de doar 22 ani care l-a surprins în apropierea școlii. Criminalul a fost prins și…declarat mort de colegii tinerei
20:58 - 4 avioane de vânătoare rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și în cel al Suediei
20:35 - Cristian Tudor Popescu, despre „bășina nucleară, violatorul impotent și porumbeii păcii”. Comentariul incisiv al gazetarului