Avertizare de fenomene meteo extreme în Grecia. MAE, atenționare de călătorie

Avertizare de fenomene meteo extreme în Grecia. MAE, atenționare de călătorie
Foto simbol: Pixabay

Serviciul de meteorologie din Grecia a emis o avertizare de fenomene meteo extreme, care se vor înregistra în perioada 12-15 august, în special în regiunile din centrul, nordul și vestul țării, se arată într-o atenționare de călătorie transmisă vineri de Ministerul român al Afacerilor Externe.

MAE, atenționare de călătorie privind fenomenele meteo extreme din Grecia

Potrivit MAE, în regiunile Macedonia, Tesalia de Nord, Epir și, parțial, în nordul Mării Egee, se vor înregistra precipitații abundente, căderi de grindină și vijelii.

„Sâmbătă, 13 august 2022, sunt așteptate averse însoțite de vânt puternic și căderi de grindină în regiunile Macedonia, Tesalia și în insulele Ionice. De asemenea, duminică, 14 august 2022, se vor înregistra averse abundente, căderi de grindină și furtuni în Tesalia, Macedonia centrală și de est, Tracia, insulele Sporade, estul Greciei continentale (inclusiv regiunea Attica), insula Evia și insulele din nord-estul Mării Egee”, a precizat MAE.

Luni, 15 august, fenomenele meteo puternice se vor mai înregistra doar pe alocuri în zone din partea de nord-est a Greciei și insulele din nord-estul Mării Egee.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Urmăriți B1TV.ro și pe