Puțin peste 8.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi, din care 875 cu rapel. Au fost raportate 52 de reacții adverse comune şi minore

Puțin peste 8.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi, din care 875 cu rapel. Au fost raportate 52 de reacții adverse comune şi minore
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că, în ultima zi, 8.095 persoane au fost vaccinate, din care 875 cu rapel. Astfel, numărul total al celor vaccinați din 27 decembrie, de la debutul campaniei, și până în prezent a ajuns la 204.185.

Cele mai recente date privind desfășurarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19: Doze administrate, reacții adverse

CNCAV informează că, în ultimele 24 de ore, au fost 8.095 de persoane vaccinate cu serul produs de Pfizer și BioNTech, din care 875 persoane vaccinate cu rapel. Astfel, numărul total a ajuns la 204.185, din care 875 cu rapel.

Tot în ultima zi s-au înregistrat 52 de reacţii adverse comune şi minore, din care nouă de tip local și 43 reacţii generale.

În total au fost raportate 764 de reacţii comune şi minore, din care 288 reacţii de tip local cu durere la locul injectării și 476 reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Comitetul precizează că un număr de trei reacţii sunt în curs de investigare.

Datele au fost puse la dispoziția Comietului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV).

Dat fiind că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, iar acestea sunt cifrele până în ora 17.00, numărul vaccinărilor realizate în ultimele ore va fi reflectat în raportarea de luni.

România a intrat în a doua etapă de vaccinare anti-COVID-19

Pe 15 ianuarie, campania de vaccinare anticoronavirus în România a trecut în a doua etapă, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale.

Vineri s-a vaccinat chiar președintele Klaus Iohannis.

„Este o procedură simplă. Nu doare. Vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea împreună cu respectarea măsurilor de restricție ne vor scoate din pandemie”, a declarat atunci Iohannis.

Sâmbătă s-a vaccinat anti-COVID-19 și premierul Florin Cîțu.

„Mă bucur că am putut să mă vaccinez, am făcut-o atât pentru mine, cât şi pentru cei din jurul meu şi, bineînțeles, să dau un semnal de încredere pentru toţi românii. (…) Este important să înţelegem că împreună cu păstrarea măsurilor de restricție în continuare, vaccinul şi tratamentele care apar, doar aşa putem să învingem această pandemie”, a afirmat și Cîțu.

Luni urmează să sosească în România a cincea tranșă de vaccin produs de Pfizer și BioNTech. 87.750 de doze de vaccin vor fi transportate de firma producătoare către centrele de stocare.