RADET: Furnizarea apei calde ar putea fi reluată integral sâmbătă dimineaţă

RADET: Furnizarea apei calde ar putea fi reluată integral sâmbătă dimineaţă
Foto: reporterntv.ro

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice a informat că va furniza apa caldă la parametrii normali, începând de sâmbătă dimineața, în zona Ştefan cel Mare, Aleea Circului, Judeţului, Oteşani, Colentina, potrivit News.ro.

RADET a distribuit apă caldă vineri dimineața, dar doar pentru o oră în sectoarele afectate de intrarea în revizie e două CET-uri, a declarat, directorul Regiei, Valentin Viţalariu, precizând că începe şi încărcarea tuturor punctelor termice pentru ca temperatura să ajungă la parametri, fără a şti însă când situaţia va reveni la normal.

RADET acuzăELCEN pentru lipsa apei calde în cartierele Colentina și Pantelimon, susținând că Electrocentrale București nu a respectat calendarul de revizii anunțat în prealabil.

„Calendarul de revizii ELCEN nu a fost respectat așa cumera prevăzut inițial și asumat de către RADET, ceea ce a dus la situația actuală, de anu putea fi livrată apa caldă locuitorilor din sectorul 2.”, susține RADET printr-un comunicat de presă.

RADET a precizat că apa caldă ajungea în punctele termice la o temperatură care nu corespundeaparametrilor contractuali, deoarece parcurgea o distanță dedouă ori mai mare decât în mod normal, motiv pentru care Regia a decis sistarea. Distanța este aproape dublată pentru că Elcen a oprit, pentru revizii, CET SUD și CET Grozăvești, de unde venea apa caldă la locuitorii din Sectorul 2, iar RADET a fost nevoită să aducă apa caldă de laCET Progresu şi CET Vest.

„Conform calendarului anual de revizii comunicat de ELCEN pentru anul 2016, transmis cătreRADET în data de 2 februarie (vezi document ataşat), CET Sud era programat să intre în revizieîntre 6 – 26 iunie, iar CET Grozăvești între 8 – 28 august. În fapt, CET Sud a intrat pe 1 iunie, iar CETGrozăvești a intrat pe 6 iunie, față de 8 august, cum era programat inițial.În aceste condiții, alimentarea consumatorilor deserviţi de către aceste centrale, respectivlocuitorii sectoarelor 2 și 3, a fost preluată prin manevre în sistem, de CET Progresu şi CET Vest.Zonele Colentina și Pantelimon sunt situate la cea mai mare distanță de centralele din care se faceîn prezent alimentarea.Practic, apa caldă parcurge până în apartamentele bucureștenilor o distanță de 14 kilometri,față de 7,5 cât era în mod normal, apa ajungând mai rece la onsumator. Astfel, parametrii termici contractaţi de către clienţi, nu pot fi asigurați.”,explică Regia.

Ultima oră
23:56 - Cine este Evgheni Muraev, indicat de Marea Britanie drept posibil candidat al Rusiei pentru o schimbare de regim în Ucraina. Moscova, acuzată că vrea să instaleze un guvern pro-rus la Kiev
23:25 - Amenințare falsă cu bombă într-un restaurant din centrul Ploieștiului. Bărbatul care alertase autoritățile a fost dus la sediul poliției
23:09 - Trei bărbați arestați după ce au intrat în casa unor dame de companie și au sustras bani și bunuri
22:44 - Peste 3.800 de medici de familie au încheiat contracte pentru testarea COVID-19. Alexandru Rafila: Testarea la medicul de familie, soluția pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare și monitorizare
22:17 - Ion Țiriac ar avea de 10 ori mai mulți urmași decât se știa: „Am trei copii oficiali și 30 neoficiali” (GALERIE FOTO)
21:46 - Varianta Omicron ar putea anunța într-adevăr sfârșitul pandemiei, spune directorul OMS pentru Europa: „Acest virus a surprins de mai multe ori, deci trebuie să fim foarte atenți”
21:12 - Nicușor Dan: Ar fi ieșit duminică la lucru mult mai mulți șoferi și vatmani dacă n-ar fi fost intimidați de sindicat / Condamn inconștiența și tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, precum și iresponsabilitatea Gabrielei Firea
20:51 - Armen Sarkissian demisionează de la președinția Armeniei. Președintele țării, spune el, nu are prerogativele necesare pentru a influența politica în vremuri de criză
20:28 - O femeie a murit într-un accident violent pe E58. Mașina în care se afla a intrat pe contrasens într-o curbă periculoasă și a lovit un alt autoturism (FOTO)
20:06 - La ce oră se joacă și cine transmite la TV meciul Simona Halep – Alize Cornet din optimile de finală de la Australian Open 2022