Radu Țincu: Cel mai probabil spre sfârșitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare vom avea o accelerare a numărului de cazuri în Terapie Intensivă (VIDEO)

Radu Țincu: Cel mai probabil spre sfârșitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare vom avea o accelerare a numărului de cazuri în Terapie Intensivă (VIDEO)

Dr. Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, a explicat că nu numărul de cazuri noi de COVID-19 în sine creează cea mai mare îngrijorare, ci faptul că acest „număr enorm de pacienți va determina o creștere a numărului de cazuri în Terapie Intensivă”. „Accelerarea încă n-a apărut”, spune el, pentru că „există și aici o întârziere, între momentul diagnosticului cu SARS-CoV-2 și momentul apariției simptomelor de gravitate”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Dr. Radu Țincu, despre evoluția epidemiei de COVID-19 și situația secțiilor de Terapie Intensivă, în direct pe B1 TV

„În mod cert ne vom apropia de depășirea acestui prag, pentru că măsurile implementate au nevoie de o perioadă de latență, de undeva la 10, 12, 14 zile din momentul implementării, pentru a putea avea efecte. Cel mai probabil și în zilele următoare va exista o creștere, pentru că este o inerție a pandemiei. Transmiterea aceasta intracomunitară a fost extrem de accelerată, mai ales în zonele supraaglomerate cum este Bucureștiul, pentru că din păcate nu numărul de cazuri nou diagnosticate creează, să spunem, cea mai mare îngrijorare, ci faptul că acest număr enorm de pacienți va determina o creștere a numărului de cazuri în Terapie Intensivă. Accelerarea încă n-a apărut, pentru că, vă spuneam, există și aici o întârziere, între momentul diagnosticului cu SARS-CoV-2 și momentul apariției simptomelor de gravitate. Cel mai probabil spre sfârșitul acestei săptămâni, începutul săptămânii viitoare vom avea o accelerare a numărului de cazuri în Terapie Intensivă, ceea ce va crea mari probleme pentru zonele de focar, unde, din păcate, locurile sunt aproape epuizate”, a declarat Radu Țincu, miercuri, în direct pe B1 TV.

Referitor la situația persoanelor care, în ciuda faptului că acum pacienții cu forme ușoare de boală sau cei asimptomatici pot să stea acasă, vor totuși să fie consultați de un medic, așa cum s-a recomandat, medicul a afirmat: „Este foarte adevărat acest lucru. Gândiți-vă că presiunea pe spitalele de boli infecțioase care trebuie să realizeze aceste consulturi este din ce în ce mai mare. E o presiune uriașă. Avem în București, am avut peste 700 de cazuri aproape în fiecare zi – acești pacienți doar să fie evaluați, doar să li se facă anumite investigații necesită timp și personal medical care să se ocupe de ei, lucru care creează din nou presiune foarte mare. Este evident că în acest moment este nevoie de suportul tuturor instituțiilor medicale, atât a rețelei medicilor de familie sau a altor rețele medicale de la instituțiile unde aceștia lucrează, sau instituții care pot să ofere suport medical. DSP-urile n-o să poată face față, pentru că avem un val uriaș de îmbolnăviri. Este foarte greu să poți suna în acest moment și să vorbești cu cei de la DSP, pentru că acolo se desfășoară anumite anchete epidemiologice”.

„Situația devine din ce în ce mai dificilă. De aceea, cred că este esențial ca acum, măcar în ultimul ceas, să înțelegem că va trebui să respectăm toate aceste măsuri și cred că autoritățile trebuie să instituie ferm și prompt aceste măsuri sanitare, având în vedere că efectul lor nu va fi imediat”, a subliniat dr. Radu Țincu.

Tags:
Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”