Radu Țincu: Cred că inclusiv în București, pe secțiile de Terapie Intensivă, organigrama de lucru este incompletă. Nu cred că există vreun spital care să se poată mândri că are atât personal cât prevede legea (VIDEO)

Radu Țincu: Cred că inclusiv în București, pe secțiile de Terapie Intensivă, organigrama de lucru este incompletă. Nu cred că există vreun spital care să se poată mândri că are atât personal cât prevede legea (VIDEO)
foto: captură TV

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, s-a arătat de părere că „toate sectoarele de Terapie Intensivă funcționează cu un deficit de personal”. Când un spital dispune de personal limitat, a explicat doctorul pe B1 TV, „este clar că și calitatea actului medical este proporțională” cu această situație.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Țincu, pe B1 TV, despre problemele de personal din secțiile de Terapie Intensivă

Întrebat luni, la „Se întâmplă acum!” cu Tudor Barbu, cum vede situația din județul Alba, unde deși sunt echipamente, numărul medicilor este prea mic, Radu Țincu a declarat: „Este o realitate care nu doar în Alba există. Eu am spus de mult timp, cred că inclusiv în București și în marile orașe, pe secțiile de Terapie Intensivă, organigrama de lucru nu este completă aproape în niciun spital. Nu cred că există vreun spital care se poate mândri cu faptul că au atât personal cât prevede legea. Toate sectoarele de Terapie Intensivă funcționează cu un deficit de personal și atunci sigur că, în momentul în care ai acest personal limitat, este clar că și calitatea actului medical este proporțională cu personalul pe care îl ai”.

„S-a discutat în ultimele săptămâni despre anumite incidente care au apărut în anumite spitale. Trebuie să ne punem întrebarea și ce personal medical au aceste spitale, dacă acel personal este suficient să poată pacienții de Terapie Intensivă. Pacienții de Terapie Intensivă au foarte clar normat în lege – și este o lege care e în concordanță cu legislația europeană – numărul de personal medical care trebuie să deservească un pacient de Terapie Intensivă”, a adăugat medicul.

Datele din cel mai recent bilanț arată că în unitățile sanitare de profil din România sunt internați 11.238 de bolnavi de COVID-19, dintre care 1.225 la ATI.

Potrivit autorităților, până astăzi, 15 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 862.681 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Un număr de787.392 de pacienți au fost declarați vindecați. Tot până astăzi,21.565 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2au decedat.

Dintre cele aproape 3.000 de cazuri noi raportate la bilanțul de luni, Municipiul București a înregistrat 531.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE
22:56 - Măsuri urgente în SUA. Joe Biden închide din nou granițele, după descoperirea variantei Omicron de SARS-COV-2