Radu Țincu: O eventuală schimbare a comportamentului oamenilor va determina cu siguranță o scădere a ratei de transmitere în comunitate / În acest ritm, vom epuiza capacitatea de Terapie Intensivă din București (VIDEO)

Radu Țincu: O eventuală schimbare a comportamentului oamenilor va determina cu siguranță o scădere a ratei de transmitere în comunitate / În acest ritm, vom epuiza capacitatea de Terapie Intensivă din București (VIDEO)

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, a comentat evoluția epidemiei de coronavirus la nivel național și în Capitală, sâmbătă, în direct pe B1 TV. În acest context, el a explicat că Bucureștiul este o zonă de focar, una extrem de aglomerată, în care „această transmitere intracomunitară accelerată ne-a plasat în vârful și topul clasamentului zile la rând și chiar săptămâni la rând, iar acest lucru să știți că se traduce prin ceea ce se întâmplă acum în secțiile de Terapie Intensivă”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Țincu, despre evoluția epidemiei de COVID-19, în direct pe B1 TV

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă,4.761 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, față de cele peste 5.000 anunțate vineri. Întrebat dacă este doar o întâmplare sau ne putem aștepta la un fenomen asemănător și în zilele următoare, Radu Țincu a explicat: „Trebuie să așteptăm și zilele următoare – sigur, ar fi preferabil să înregistrăm o apaltizare a curbei și eventual o scădere, pentru că orice zi cu o scădere a numărului de cazuri va avea un efect important cel puțin pentru secțiile de Terapie Intensivă, prin scăderea numărului de pacienți aflați în stare gravă, însă dacă ne uităm și ne gândim din punct de vedere științific, această aplatizare este un pic cam devreme să apară pentru că măsurile luate de autorități sunt prea recente, sunt măsuri implementate acum câteva zile și știm că este nevoie de o perioadă de două, trei săptămâni pentru a obține rezultate pozitive. Însă este foarte posibil ca, totuși, comportamentul oamenilor să se fi schimbat, văzând situația gravă spre care se îndreaptă sistemul sanitar, iar această schimbare a comportamentului cu siguranță va determina o scădere a ratei de transmitere în comunitate”.

Întrebat dacă în Capitală, având în vedere actualul regim de restricții, s-ar putea observa o îmbunătățire a situației sanitare începând de săptămâna viitoare, medicul a răspuns: „Da, dacă într-adevăr acest măsuri s-au respectat și populația a înțeles că trebuie să implementeze cu rigurozitate măsurile sanitare, da, și acest lucru este extrem de important. Bucureștiul este o zonă de focar, o zonă extrem de aglomerată, o zonă în care această transmitere intracomunitară accelerată ne-a plasat în vârful și topul clasamentului zile la rând și chiar săptămâni la rând, iar acest lucru să știți că se traduce prin ceea ce se întâmplă acum în secțiile de Terapie Intensivă. Secțiile de Terapie Intensivă pentru spitalele de linie 1 și suport sunt epuizate. Chiar și aceste noi secții de Terapie Intensivă suport care au fost elaborate de Ministerul Sănătății la începutul săptămânii deja sunt ocupate, deci dacă mergem în acest ritm, vom epuiza capacitatea de Terapie Intensivă din București și se va produce un fenomen extrem de îngrijorător pentru că, cu cât vor fi mai mulți pacienți COVID care au nevoie de reanimare, cu atât ceilalți pacienți vor accesa cu mai mare dificultate sistemul sanitar”.

Tags:
Ultima oră
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”
18:19 - Proiect de lege: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul medical. În caz contrar se va suspenda contractul de muncă pentru 30 de zile
18:05 - Pfizer anunță că a început să testeze noul său medicament cu administrare orală, care ar putea preveni Covid-19
18:00 - De ce o sfătuiește Mitică Dragomir pe Simona Halep să se retragă din tenis