Raed Arafat: Situaţia epidemiologică în România e foarte bună. Monitorizăm atent. Toamna rămâne cu semn de întrebare (VIDEO)

Raed Arafat: Situaţia epidemiologică în România e foarte bună. Monitorizăm atent. Toamna rămâne cu semn de întrebare (VIDEO)
Captură Video - Guvernul României / Facebook

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a catalogat drept „foarte bună” situația epidemiologică din România. Au contribuit aici măsurile de prevenție și vaccinarea anti-COVID-19 a peste patru milioane și jumătate de oameni. „Toamna rămâne cu semn de întrebare”, a precizat, totuși, Arafat.

Raed Arafat, despre evoluția epidemiei de coronavirus în România

„Situaţia epidemiologică în România e foarte bună. România, cu toate măsurile pe care le-a luat, inclusiv că avem vaccinată 20% din populație, suntem la patru milioane şi jumătate de vaccinaţi, toate acestea au jucat un rol în situaţia în care ne aflăm. Mai e de lucrat.

România stă bine ca număr de cazuri, de decese, de vaccinare”, a declarat Raed Arafat, la finalul ședinței de Guvern.

Secretarul de stat a punctat că acum înregistrăm o scădere a numărului de noi contaminări: „Datele ne arată că suntem stabili şi chiar într-o uşoară scădere mai departe. Deci nu avem creşteri. Monitorizăm foarte atent”.

Întrebat cum va fi situația în toamnă, dat fiind că există temeri privind aparția valului 4 al pandemiei, Raed Arafat a susținut: „Foarte greu de spus, depinde de variante, de multe aspecte şi inclusiv de vaccinare. Toamna rămâne cu semn de întrebare”.

Potrivit celor mai recente date oficiale, în România au fost depistate pozitiv cu coronavirus 1.080.740 de persoane, din care 1.045.351 s-au vindecat. În ultima zi s-au înregistrat 73 de cazuri. 16 județe nu au raportat nicio nouă infectare.

Tot datele oficiale mai arată că până acum au fost vaccinate anticoronavirus 4.715.262 de persoane, din care 4.514.412 au ambele doze administrate. În ultima zi au fost vaccinați 20.564 de oameni.

Campania de vaccinare pare a fi o cursă contracronometru, în condițiile în care mulți specialiști avertizează că în toamnă va lovi al patrulea val al pandemiei, generat de varianta Delta (indiană) de coronavirus, care e mult mai contagioasă decât tulpinile mai vechi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
15:49 - Ucrainenii din zonele ocupate se tem că vor fi mobilizați să lupte pentru Rusia după referendumuri. Primarul din Melitopol: Oamenii sunt luați direct de pe stradă și forțați să voteze pentru întreaga familie
15:33 - Cele mai mari valori din istorie pentru dolar şi franc elveţian la cursul BNR
15:27 - Emilia Șercan, despre Sorin Cîmpeanu: Nu poți să nu observi că ministrul Educației de astăzi legiferează în favoarea profesorului universitar care a plagiat în 2006. Putem vorbi despre un dublu plagiat (VIDEO)
15:23 - Ce este fenomenul „shrinkflation”, cum pot să fie păcăliți românii în magazine și ce e de făcut ca să economisim când mergem la cumpărături
15:17 - Liderul de la Kremlin a plecat în vacanță după ce a decretat mobilizarea rușilor pentru război. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras” Putin
14:58 - Reprezentant al românilor din Italia: Am avut informația că foarte mulți conaționali de-ai noștri vor vota Fratelli d`Italia. Partidul a lăsat loc de înțeles că e interesat ca românii să se integreze în politica de dreapta (VIDEO)
14:57 - Imagini incredibile cu Ana Maria Prodan, ieșind de la INML / Are mâna și piciorul în ghips după bătaia cu Reghecampf (FOTO)
14:54 - Piloții sârbi ar putea fi atrași de avioane militare „made in China” pentru a evita sancțiunile americane împotriva unor achiziții din Rusia
14:45 - Tragedie aviatică în Germania! Momentul în care două avioane se ciocnesc în aer și se prăbușesc (VIDEO)
14:38 - Olaf Scholz, infectat cu COVID-19 după o vizită în Orientul Mijlociu / Cum se simte acesta