Ramona Colea: Companiile aeriene sunt obligate să plătească compensații financiare pasagerilor dacă anulează biletele de avion (VIDEO)

Ramona Colea: Companiile aeriene sunt obligate să plătească compensații financiare pasagerilor dacă anulează biletele de avion (VIDEO)
Sursa foto: Hepta

Ramona Colea, reprezentant al drepturilor pasagerilor, a explicat care sunt drepturile pasagerilor atunci când zborurile sunt anulate.
„Compania aeriană trebuie să anunțe o cursă anulată cu 14 zile înaintea zborului, ca să nu plătească compensații, dar, chiar și așa, pasagerul este îndreptățit să primească 100% din prețul biletului. Cu mai puțin de 14 zile, pasagerul este îndreptățit sa primească o rerutare sau rambursarea prețului biletului, plus compensația, care este in valoare de 250, 400 sau 600 de euro de persoană, în funcție de distanța totală a călătoriei. Pasagerii cred ca dacă au primit suma de bani cheltuită pe bilet, nu mai sunt îndreptățiți să primească și compensație și lasă lucrurile așa. Dacă zborul low-cost este anulat și există o cursă aeriană similară cu o altă companie, pasagerii sun îndreptățiți să o primească pe aceea, indiferent de cost și să ajungă la destinație”, a spus Ramona Colea în emisiunea Talk B1, prezentată de Irina Petraru pe B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”
19:49 - Un bărbat de 37 de ani a comis cinci infracțiuni în câteva ore, la Huși. IPJ Vaslui: „Se manifesta violent și era incoerent”