Răspunsul la un mesaj de pe WhatsApp l-a costat scump pe un sucevean. S-a ales cu un credit de 40.000 de lei

Răspunsul la un mesaj de pe WhatsApp l-a costat scump pe un sucevean. S-a ales cu un credit de 40.000 de lei
Sursa Foto: Freepik.com

Noua metodă de înșelăciune de pe WhatsApp face o serie de victime. Hackerii se dau drept reprezentanți ai firmelor cunoscute și oferă locuri part-time de muncă foarte bine plătite, dar de fapt totul este doar o păcăleală care face pagube uriașe.

Cum acționează hackerii

Hackerii oferă locuri de muncă part-time simple precum, like la anumite postări, share, review-uri, în schimbul unui „salariu” bun. Aceasta este înșelăciune de pe WhatsApp în plasa căreia a căzut și un bărbat din Suceava. Acesta a crezut promisiunile făcute de infractori, a dezvlăuit informațiile personale și s-a ales cu un credit de aproximativ 40.000 de lei, conform observatornews.

Cei care se lasă atrași de ofertele de nerefuzat ale hackerilor sunt nevoiți să ofere datele persoanale, datele cardului, CNP-ul, apoi vor primi o sumă mică de bani pe card, de 20-30 de lei pentru a oferi încredere, apoi oamenii sunt îndemnați să investească diferite sume de bani.

Hackerii vor continua să câștige încrederea victimelor prin screenshot-uri cu recenzile oamenilor care spun că sunt mulțumiți, că au primit banii înapoi, fac totul pentru a convinge persoanele să investească sume din ce în ce mai mari. După ce infractorii s-au văzut cu banii în cont rup legătura cu victimele.

Sărbătorile aduc mai multe escrocherii

„Atacatorii se adaptează la context şi vor să profite de multiplele oferte, promoţii, reduceri de sezon pentru a-şi prezenta ei oportunităţile de investiţie, de data aceasta false”, a spus Mihai Rotariu, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

Perioada sărbătorile aduce un număr mai mare de escrocherii cibernetice și numărul crește cu 30%. Polițiștii avertizează oamenii să nu împărtășească nimănui datele cardului, al contului și nici cele personale.

În primele 11 luni ale acestui an, s-au semnalat în jur de 23.000 de înșelăciuni în mediul online.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`