Regele romilor, mesaj către Valeriu Gheorghiță: „Problema vaccinării s-a pus greșit de la început”

Regele romilor, mesaj către Valeriu Gheorghiță: Problema vaccinării s-a pus greșit de la început

Dorin Cioabă a criticat duminică, la Antena 3, campania de informare a membrilor etniei despre vaccinarea împotriva COVID-19:

Dorin Cioabă, despre campania de vaccinare

„E o intenție bună, cam târziu venită. Ca de fiecare dată, romii au fost lăsați mai la urmă. Așa suntem și în localități. Noi suntem la ieșirea din localități. Dacă s-a vaccinat majoritatea dintre români, acum s-au gândit să vină cu mesajul și către noi.

Problema s-a pus greșit de la început. Poate să spună domnul Gheorghiță în orice limbă. Prima dată i-ați speriat foarte tare pe romi prin declarațiile oamenilor politici care au venit să spună că vaccinul este ceva rău. Romii știu că nu pot primi nimic gratis fără să aibă consecință asupra lor.

Trebuie să avem o altă strategie și să avem niște mediatorii sanitari cum am avut odată, care să meargă în comunități și să le explice oamenilor care sunt avantajele acestei vaccinări și faptul că este spre binele lor”, a spus Dorin Cioabă, regele romilor.

Valeriu Gheorghiță, mesaj pro-vaccinare în limba romani

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a transmis un mesaj pro-vaccinare în limba romani: „Nu te teme! Nu e nimic rău! Hai să facem vaccinul!”.

Iulian Paraschiv, președintele Agenției Naționale pentru Romi, îi mulțumește lui Valeriu Gheorghiță pentru implicarea în campania ANR, prin care încearcă să informeze corect pe cât mai mulți romi despre campania de vaccinare.

„Mesajul în limba romani al d-lui Valeriu Gheorghiță, care s-a alăturat campaniei de informare a ANR, încearcă să elimine fricile romilor legate de vaccin”, a declarat Iulian Paraschiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe