Reportaj la postul France 3 despre România și potențialul de dezvoltare al Bucureștiului: Cum vorbește primarul Nicușor Dan în limba franceză (VIDEO)

Reportaj la postul France 3 despre România și potențialul de dezvoltare al Bucureștiului: Cum vorbește primarul Nicușor Dan în limba franceză (VIDEO)

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a discutat cu o echipă de jurnaliști francezi despre planurile sale la Primăria Bucureștiului. În cadrul unui reportaj dedicat României, jurnaliștii de la postul France 3, au ajuns la București și au vorbit cu edilul general despre potențialul de dezvoltare al Capitalei și despre nevoia de schimbare a practicilor din administrația publică, în general.

Vorbind în limba franceză, Nicușor Dan le-a spus jurnaliștilor străini ce schimbări și-ar dori să vadă în România cât mai curând.

„Știm că avem 4 milioane de oameni care au plecat din România, unii dintre ei din motive economice și mulți pentru că au simțit că nu sunt respectați de autorități. Ceea ce îmi doresc este să avem un sistem bun de justiție, ierarhii corecte în societate, în administrația publică și, bineînțeles, să rezolvăm problemele care țin de viața de zi cu zi a oamenilor”, a spus edilul general al Bucureștiului.

Întrebat dacă este de părere că, în calitate de primar al Bucureștiului, are un rol important de jucat în modul cum evoluează întreaga țară, Dan a răspuns: ”Da, este o responsabilitate mare. Dacă eu reușesc aici (în București – n.r.), asta înseamnă că foarte mulți oameni pot reuși în multe părți ale României. Dacă voi avea un eșec aici, mulți oameni își vor pierde speranța. Pentru următorii 5-6 ani, sunt optimist. Sunt sigur că în 5-6 ani, Bucureștiul va fi un centru economic, academic, cultural al Europei de Est. Sunt absolut sigur”.

Reportaj la postul France 3 despre România și potențialul de dezvoltare al Bucureștiului: Cum vorbește primarul Nicușor Dan în limba franceză