Restaurantele de pe litoral, tot mai pline de când este dezlegare la pește / Care sunt cele mai căutate preparate

Restaurantele de pe litoral, tot mai pline de când este dezlegare la pește / Care sunt cele mai căutate preparate
Sursa foto: Captură ecran - YouTube

Nu mult ne mai desparte de mult așteptata perioadă a sărbătorilor de iarnă. Până atunci însă, românii țin postul Crăciunului, iar restaurantele de pe litoralul românesc sunt tot mai pline, de când este dezlegare la pește. Românii au ales tradiționalul pește prăjit cu mămăliguță și mujdei și borșul de pește.

Pentru a-i surprinde pe clienți, bucătarii reinventează rețelele. Printre cele preferate de turiși este cel de sturion.

Ce preparate din pește preferă românii

„Avem stavrid, crap. Azi predomină crapul fiindcă aşa a fost peştele proaspăt prins astăzi. Aici am borşul de sturion care e făcut doar cu sturion pentru cei care nu iubesc peştele cu mai multe oase”, spune o bucătăreasă.

În perioada aceasta, tot mai mulți români mănâncă pește, indiferent de formele sale, că e pe plită, la grătar sau în ciorbă. Cel mai căutat este cel adus de pescarii din zonă.

„Această perioadă este propice pentru calcan, se pescuieşte calcan, s-a răcit apa foarte bine şi a apărut şi farul la mal, rigul, barbunul”, a spus Sorin Rusu, șef de cherhana, scrie Observator.

În restaurantele cu specific pescăresc, turiștii sunt interesați și de platourile cu o varietate de preparate.

„Aici este platoul nostru tradiţional, platoul pescăresc care conţine icre de ştiucă, mici pareziene, frigărui de rapane, buzon de şalău şi stravid”, a mai spus Sorin.

Pe lângă ziua de duminică, 10 decembrie, până la Sfârșitul Postului Crăciunului mai sunt încă patru zile cu dezlegări la pește.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:49 - Continuă haosul din Georgia după alegerea președintelui. Actuala șefă a statului nu vrea să plece și cere reorganizarea alegerilor
08:22 - Marea problemă pentru România de la intrarea completă în Schengen. Ce s-ar putea întâmpla de la 1 ianuarie
23:51 - „360 de grade”, cu Alina Bădic | Prof. univ. dr. Dulcan: Un om care respectă legile bunului simț e mult mai agreat de rațiunea divină decât unul care se dă toată ziua cu capul de icoane, apoi își chinuie familia (VIDEO)
23:25 - „360 de grade”, cu Alina Bădic | Prof. univ. dr. Dulcan: Suferința este una dintre căile ce i se dau omului pentru a se înțelepți, pentru a se întreba, pentru a învăța ceva (VIDEO)
22:57 - Românii au ajuns să facă ”echipă” ca să cumpere porc de Crăciun. Cât costă un kilogram
22:26 - Rata de abandon universitar este tot mai mare. „Nu sunt informații actualizate, ceea ce se cere pe piața muncii”
21:49 - Arad: Poliţiştii locali i-au vizitat acasă pe elevii chiulangii. Ei susțin că nu se pot trezi dimineața să meargă la școală. Ce spun părinții
21:23 - Miliardarul Isak Andic, fondatorul lanțului de modă Mango, a murit după ce a căzut de pe o stâncă
20:58 - Simona Pătruleasa, despre cum îşi educă fiica: „Ne percepe ca fiind exigenţi, dar credem că în viitor ne va mulţumi”. Ce reguli trebuie să respecte Ingrid
20:17 - Câți bani face Denisa Tănase, fosta membră a trupei Bambi. Și-a construit un imperiu datorită parfumurilor