Rezultatele la Simularea pentru Evaluare Naţioală 2022 apar astăzi. Cum pot afla elevii notele obţinute

Rezultatele la Simularea pentru Evaluare Naţioală 2022 apar astăzi. Cum pot afla elevii notele obţinute
Sursa foto: Pixabay

Elevii clasei a VIII-a vor primi azi  rezultatele simulărilor pentru examenul de la Evaluarea Națională de anul acesta pe care le-au susţinut între 4 şi 6 aprilie.

Elevii din ultimul an de gimnaziu au susținut pe data de   4 aprilie,  proba la Limba Română, iar pe 5 aprilie, au susţinut proba la Matematică. Ultima probă a fost cea la limba maternă, pe 6 aprilie.

Scopul simulărilor  pentru examenul de Evaluare Națională 2022 reprezintă familiarizarea elevilor cu ceea ce înseamnă un examen real și îmbunătățirea rezultatelor obţinute de către elevi până la finalul studiilor.

Rezultatele nu vor fi făcute publice

Rezultatele obţinute la simularea examenului de Evaluare Naţională 2022 nu se afişează şi nu sunt făcute publice.  Acestea vor fi  comunicate individual fiecărui elev în parte de către profesorul de competenţă.

„Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”, se arată în procedura pusă la dispoziţie de Ministerul Educaţiei.

Rezultate simulare Evaluarea Naţională 2022. Se trec sau nu notele în catalog?

Afișarea notelor de la simulare nu se face în mod centralizat, așa cum se obișnuiește la examenele naționale, pe portalul edu.ro al Ministerului Educației. Prezentarea notelor va fi făcută la nivelul școlilor unde a avut loc simularea.

Rezultatele de la simulare obţinute de elevii din clasa a VIII-a sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea au avut loc. Se va discuta  individual cu elevii, dar vor fi și dezbateri la nivelul clasei. De asemenea, se vor organiza şedinţe cu părinţii şi în consiliul profesoral, ședințe organizate pentru luarea unor măsuri în ceea ce privește  îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”