România anunţă verificări după ce Ucraina a publicat imagini cu obuze care ar fi de la Romarm

România anunţă verificări după ce Ucraina a publicat imagini cu obuze care ar fi de la Romarm
Muniția în schimb ar fi românească - obuze produse la RoMarm, spun cei care au publicat clipul. sursă foto: captură TV

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni ar fi primit obuze fabricate în România de Romarm în 2022. Ministrul Economiei, în subordinea căruia se află Romarm anunță verificări, anunță Antena3.

Ucrainenii care au filmat obuzele spun că acestea sunt românești

Imaginile care ar arăta muniție produsă în România şi ajunsă în dotarea armatei ucrainene au apărut ieri pe un cont ucrainean de Twitter specializat pe armament.

Este un filmuleț de câteva secunde, făcut într-un obuzier autopropulsat de tip sovietic.

Muniția în schimb ar fi românească – obuze produse la RoMarm, spun cei care au publicat clipul.
Se vede parţial seria acestui obuz şi prescurtarea RO. Interesant este că nimeni nu neagă faptul că ar fi întradevăr muniție românească trimisă în Ucraina, dar nici nu confirmă vreun oficial.

Soldații ucraineni ar fi primit obuze fabricate în România de Romarm în 2022, sursă foto: captură YT

De la începutul războiului, de la preşedintele României, la premier şi miniştrii – toată lumea a ţinut secrete informaţiile despre posibilele transporturi de muniţie sau arme dinspre România către Ucraina.

Preşedintele Iohannis a spus recent că suntem în război şi nu este bine să dai adversarului informaţii vitale, iar această strategie a fost adoptată de toţi oficialii români.

Până acum, România a trimis în Ucraina, oficial, doar căști de protecţie şi veste antiglonţ.
Iar Institutul Kiel din Germania, într-o analiza, spune că statul român a sprijinit Ucraina cu 9,6 milioane de euro în ajutor umanitar și militar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:32 - Șeful Pentagonului nu consideră iminentă o invazie a Chinei în Taiwan. Lloyd Austin: Bejingul vrea să stabilească un nou normal