Românii aflaţi în străinătate vor avea la dispoziţie 294 de secţii pentru a vota la alegerile prezidenţiale. Vezi care sunt actele necesare

Românii aflaţi în străinătate vor avea la dispoziţie 294 de secţii pentru a vota la alegerile prezidenţiale. Vezi care sunt actele necesare
Foto: ziarulunirea.ro

Românii aflaţi în străinătate vor avea la dispoziţie 294 de secţii pentru a vota la alegerile prezidenţiale de duminică. Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţie o hartă detaliată a secţiilor de votare din strănătate, iar românii din afara ţării pot afla condiţiile în care pot vota din Ghidul alegătorului român în străinătate.

Pentru alegerile prezidenţiale de duminică, românii din străinătate au la dispoziţie 294 de secţii de votare în afara ţării.

Cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, care în ziua votării se află în România, pot vota la orice secţie de votare din ţară.

Aceştia vor fi înscrişi pe tabele electorale şi înaintea votului vor da o declaraţie pe propria răspundere că nu au mai votat și nu vor mai vota la respectivul tur de scrutin. Pentru a putea pune ştampila pe candidatul preferat, trebuie să aibă pasaportul cu menţionarea ţării de domiciliu.

Cetăţenii români aflaţi în străinătate în ziua votării pot vota la orice secţie deschisă în afara ţării.

Aceştia trebuie să aibă pașaportul diplomatic, cel de serviciu, sau cel simplu pentru a vota. Românii aflaţi în străinătate pot vota şi pe baza cărţii de identitate dacă țara în care se află permite accesul pe teritoriul său cu acest document.

Cetăţenii români cu domiciliul în afara ţării, aflaţi în străinătate în ziua alegrilor, pot vota la secţiile din afara României.

Ei trebuie să aibă pașaportul cu menţionarea ţării de domiciliu şi pot vota după ce dau o declaraţie pe propria răspundere că nu au mai votat și nu vor mai vota la acel tur de scrutin.

CUM POT VOTA ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE: paşaportul simplu cu menţionarea ţării de domiciliu SAU paşaportul simplu electronic cu menţionarea ţării de domiciliu SAU paşaportul simplu temporar cu menţionarea ţării de domiciliu.

CUM POT VOTA ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE: paşaportul diplomatic/ paşaportul diplomatic electronic SAU paşaportul de serviciu/ paşaportul de serviciu electronic SAU paşaportul simplu/ paşaportul simplu electronic SAU paşaportul simplu temporar/ titlul de călătorie SAU cartea de identitate dacă se află într-o ţară din U.E

CUM POT VOTA ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE: paşaportul simplu cu menţionarea ţării de domiciliu SAU paşaportul simplu electronic cu menţionarea ţării de domiciliu SAU paşaportul simplu temporar cu menţionarea ţării de domiciliu SAU titlul de călătorie.