Ministrul Culturii susține că Sărbătorirea Centenarului continuă până în anul 2020: Totul este prevăzut într-o Ordonanță de Urgență a Guvernului 

Ministrul Culturii susține că Sărbătorirea Centenarului continuă până în anul 2020: Totul este prevăzut într-o Ordonanță de Urgență a Guvernului 

Deși anul 2018 s-a încheiat de câteva săptămâni, sărbătorirea Centenarului continuă până în anul 2020. Acest lucru este prevăzut într-o ordonanță de urgență din 2018, după cum a declarat ministrul Culturii, Daniel Breaz, într-un interviu pentru Radio România Actualități.

Întrebat cum anume este posibil ca acțiunile și manifestările dedicate Centenarului să continue și în acest an, Daniel Breaz a explicat: ”Da, aşa este. Centenarul Marii Uniri rămâne un moment istoric pentru România, un moment unic, niciodată nu o să mai sărbătorim Centenarul Marii Uniri, iar, practic, printr-o ordonanţă de urgenţă din 2018, din 21 martie, s-a hotărât ca sărbătorirea Centenarului să continue până în anul 2020”.

În Ordonanța de urgență nr. 22 din 21 martie 2018 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 5/2017 privind stabilirea unor măsuri organizatorice la nivelul administraţiei publice centrale cu privire la Centenarul României, articolul 8 prevede următoarele ”(1) Alocarea de la bugetul de stat a sumelor aferente manifestărilor, acţiunilor, obiectivelor de investiţii şi proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918-2018) şi a Primului Război Mondial, formulate şi asumate de ministere, autorităţi, instituţii publice şi entităţi, cu excepţia întreprinderilor publice, se realizează, anual, în perioada 2018-2020, prin bugetul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în limita sumei aprobate cu această destinaţie, după stabilirea acestora de către Comitetul interministerial”.

”(2) Pentru manifestările, acţiunile şi proiectele derulate la nivelul autorităţilor, instituţiilor publice şi entităţilor ai căror conducători sunt ordonatori principali de credite, precum şi instituţiilor din subordinea/coordonarea acestora, indiferent de sistemul de finanţare, inclusiv cele derulate de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi de instituţiile din subordinea/ coordonarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, precum şi pentru acele entităţi persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial, alocaţiile de la bugetul de stat se cuprind, în condiţiile legii, în bugetul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale la titlul «Alte cheltuieli»”, se mai arată în Ordonanța de Urgență.