Scădere nesemnificativă a ratei de incidență în București. Diferența dintre vineri și sâmbătă

Scădere nesemnificativă a ratei de incidență în București. Diferența dintre vineri și sâmbătă
Hands in rubber gloves holds two tube test tube with coronavirus, close view

Rata de infectare cu COVID-19 pentru municipiul București a fost actualizată, sâmbătă. Aceasta este de 16,53 la mia de locuitori, potrivit DSPB.

Vineri, indicele era de 16,54.

Pe 22 octombrie, rata de infectare se situa după cum urmează în sectoarele Capitalei:

 • Sectorul 1
  17.90
 • Sectorul 2
  17.12
 • Sectorul 3
  13.57
 • Sectorul 4
  17.66
 • Sectorul 5
  17.10
 • Sectorul 6
  17.86

Klaus Iohannis, apel disperat pentru vaccinarea împotriva COVID-19

În contextul în care sute de oameni ajung zilnic la spital în stare gravă din cauza infecției cu COVID-19, Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj în care îi îndeamnă pe români să se vaccineze împotriva COVID-19, invocând situația dezastruoasă din spitale.

Șeful statului a precizat că 8 țări vecine au acceptat să ne ofere ajutor în ceea ce privește depășirea crizei, însă prioritară rămâne vaccinarea.

„Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile. Vorbim despre o catastrofă, o situație disperată în care am primit deja sprijin de la opt state europene. Avem ajutor din toate părțile, dar nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi! Nu există altă soluție decât vaccinarea și trebuie să fim serioși și să acceptăm acest lucru. Dragi români, mergeți și vă vaccinați, să nu ajungeți la spital, să nu dați boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie. În toate statele din vestul Europei, pandemia a fost domolită prin vaccinare”, a transmis președintele României, într-o postare de Facebook.

Ultima oră